Obveščamo vas, da je objavljen Razpis za vpis na podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru za študijsko leto 2019/20.

Kandidati se v študijskem letu 2019/2020 lahko na Univerzo v Mariboru prijavijo v študijske programe druge in tretje stopnje, ki jih razpisujejo fakultete Univerze v Mariboru.

Podrobnejši podatki o študijskih programih druge stopnje so dosegljivi na naslednji povezavi: http://www.um.si/studij/podiplomski-studij/Strani/2–stopnja.aspx, o študijskih programih tretje stopnje pa na: http://www.um.si/studij/podiplomski-studij/Strani/3–stopnja.aspx.

DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE IN DRŽAVLJANI DRŽAV ČLANIC EU:

1. prijava: od objave razpisnega besedila do najkasneje 8. septembra 2019.

2. prijava: V kolikor bodo po zaključenem prijavnem roku fakultetam na študijskih programih ostala nezapolnjena vpisna mesta, jih lahko ta ponudi kandidatom v posebnem roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest, ki bo trajal od 23. septembra 2019 do najkasneje 24. septembra 2019 do 12. ure.

SLOVENCI BREZ SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA TER TUJCI – DRŽAVLJANI DRŽAV NEČLANIC EU:

1. prijava: od objave razpisnega besedila do najkasneje 31. maja 2019.

2. prijava: v kolikor bodo na posameznih študijskih programih ostala prosta vpisna mesta in jih bodo fakultete razpisale, se lahko kandidati prijavijo z drugo prijavo, in sicer od 8. julija 2019 do najkasneje 8. septembra 2019. Kandidati, ki nameravajo svojo prijavo oddati v drugem prijavnem roku, morajo upoštevati, da se vpisni postopek morda ne bo končal pravočasno.

Kandidati morajo prijavo za vpis oddati elektronsko, in sicer preko spletnega portala eVŠ, ki je dosegljiv na spletni povezavi: http://portal.evs.gov.si/prijava/.

Več informacij o splošnih pogojih razpisa je objavljenih na: https://www.um.si/studij/podiplomski-studij/Strani/razpis-za-vpis-201920.aspx.