UNESCO in L’Oreal z medn​arodnimi nagradami za življenjsko delo spodbujata in podpirata uspešne znanstvenice po vsem svetu od leta 1998.

Letošnji razpis L’Oréal-U​NESCO For Women in Science Awards 2020 je namenjen znanstvenicam s področja ved o življenju. Kandidatke predlagajo univerze ali znanstveno-raziskovalne ustanove do 12. junija 2019, zato vas vabimo da predlagate primerno slovensko kandidatko prek spletne platforme: http://www.forwomeninscience.com.

Gre za prestižne nagrade v višini 100.000 EUR, ki so namenjene izjemno uspešnim znanstvenicam s področja naravoslovnih znanosti in jih vsako leto prejme pet vodilnih znanstvenic, iz vsakega kontinenta po ena, doslej skupaj že 107. Poudariti je potrebno pomen teh nagrad za življenjsko delo, saj so v preteklih letih kar tri njihove dobitnice prejele po tem priznanju tudi Nobelovo nagrado.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport naprošajo, da jih o vaši nameri za nominacijo obvestite. Prav tako so vam za vse dodatne informacije in pojasnila na razpolagi na telefonski številki 01/478-4799 ali e-naslovu: barbara.urbanija@gov.si.

Več informacij tukaj!