Študenti in zaposleni Univerze v Mariboru smo še zadnjič v tem študijskem letu darovali kri. V ponedeljek, 6. maja, so krvodajalske akcije potekale na Pedagoški fakulteti in v torek, 7. maja, na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

Študentski svet Univerze v Mariboru je v letošnjem študijskem letu organiziral 3 krvodajalske akcije – 5 terminov v decembru, 2 termina v marcu in 2 v maju. Skupno se nam je pridružilo kar 272 krvodajalcev.

S krvodajalskimi akcijami želimo v mladih in ostalih sodelujočih spodbuditi nesebičnost in jih motivirati za medsebojno pomoč. Za vso pomoč in organizacijo se zahvaljujemo Območnemu združenju Rdečega križa Maribor, Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor in študentom projekta Epruvetka, ki poteka v okviru Društva študentov medicine Maribor.

S samim zaključkom krvodajalskih akcij pa smo dobili tudi novo predsednico Stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru, študentko Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, Ivo Jajčevič. Ob izvolitvi je poudarila: »V svojem mandatu si želim spodbuditi več mladih k darovanju krvi in jim prikazati, kako dragocen je njihov prispevek. Z enim darovanjem lahko namreč posameznik reši kar tri življenja. Populacija krvodajalcev se stara, še več, v zadnjem času v Mariboru izgubljamo svojo bazo darovalcev, zato je nujno da mladi stopimo skupaj in prevzamemo odgovornost darovanja, saj na nas svet stoji.«

Zahvaljujemo se vam, da ste se odzvali našim krvodajalskim akcijam in s tem zagotovili zadostne količine krvi, da lahko skupaj z vami rešujemo življenja, vračamo zdravje in tako pomagate nadaljevati plemenito tradicijo študentskih krvodajalskih akcij!

Foto: Blaž Črnič in Maruša Lešnik