Ministrstvo za Javno upravo Republike Slovenije v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana d.o.o. objavlja javni natečaj za izbor idejne zasnove »Moja varnost in mobilnost«.

Predmet javnega natečaja je izbor šestih najboljših idejnih zasnov ali prototipov mobilne informacijske rešitve, ki bodo preko uporabe in vizualizacije odprtih podatkov omogočile večjo osebno in splošno varnost ter mobilnost (v nadaljnjem besedilu: funkcionalne ideje) ter izbor zmagovalne ideje na hackatonu »Moja varnost in mobilnost«.

Javni natečaj se izvaja v okviru aktivnosti Prenova sistema za objavljanje odprtih podatkov javnega sektorja iz operacije »Povezljivost, odprtost, kakovost«, ki jo delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada.

Vsebina javnega natečaja so štirje izzivi s področji osebne varnosti, sodelovanja z državljani in izboljšanja mobilnosti, na katerem bodo udeleženci hackatona iskali odgovore in sprejeli rešitve in sicer:

  • Izziv 1: Pomoč državljanom in njihova varnost (tudi digitalna).
  • Izziv 2: Preventivna dejanvnost
  • Izziv 3: Kreativne rešitve s področja mobilnosti v najširšem pomenu besede (osebna, trajnostna, itd.).
  • Izziv 4: Krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Hackaton bo potekal v dveh delih. V prvem delu, ki bo 5. in 6. oktobra 2019 v obliki dvodnevnega izziva, bodo udelženci s pomočjo mentorjev pripravili idejno zasnovno informacijske rešitve. Na zaključnem dogodku v drugem delu, ki bo potekal 22. oktobra 2019, bodo najboljše (po izboru občinstva) tri ekipe predstavile svojo rešitev. Prvim trem ekipam bodo glede na uvrstitev podelili nagrade.

Prvi del hackatona se bo odvijal v ABC HUB (BTC City Ljubljana) in drugi del na Policijski upravi Moste.

Najboljše tri ekipe z zmagovalnimi idejami (te bo izbrala ocenjevalna komisija) bodo prejele denarne nagrade.

1.mesto – 2.500 EUR + DDV

2.mesto – 1.500 EUR + DDV

3.mesto – 1.000 EUR + DDV

ROK ZA PRIJAVO: 4. 10. 2019 do 16.00

Več informacij tukaj!