Pred tabo je novo obdobje življenja – študentska leta. Nedvomno boš v času študija naletel na izzive in težave, zato je dobro vedeti, kdo ti lahko svetuje in pomaga pri zagati, v kateri se morda znajdeš – študentski svet.

Hkrati ti ponujamo množico brezplačnih aktivnosti za nabiranje novih izkušenj in raziskovanje novih stvari ter zabavo, dobrodelnost in šport, da ti ob študiju ne bo dolgčas. Več o študentskem svetu, naših projektih in sodelovanju v nadaljevanju članka.

Kdo smo in kaj počnemo?

Študentski svet Univerze v Mariboru (ŠSUM) je eden izmed štirih organov univerze. Sestavljamo ga študenti posameznih fakultet, ki enakopravno zastopamo vse fakultete. Obravnavamo problematiko, ki je povezana s študenti, zmeraj pa se zavzemamo za dobrobit študentov, prispevamo k prijaznejšemu in kvalitetnejšemu študiju ter skrbimo za pestro obštudijsko dejavnost.

Delujemo po načelu »Od študentov za študente« in poleg sodelovanja v organih ter podajanja in zagovarjanja študentskega mnenja, pripravljamo tudi razne kulturne, socialne, športne, izobraževalne in zabavne projekte, od študentskih zabav in humanitarnih akcij do jezikovnih tečajev in športne lige, da bodo naša študentska leta čim bolje izkoriščena, zabavna in uspešna!

Več na: ssum.um.si/o-nas.

Kaj pripravljamo za študente?

  • Študentsko tekmovanje v raftih Univerze v Mariboru
  • Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru
  • ​Maraton aerobike
  • Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru
  • Teden zdravja
  • Zbiranje sladkarij in igrač
  • Zbiranje zamaškov

Da ne boš zamudil …

Na naši spletni strani ssum.um.si in družbenih omrežjih objavljamo najpomembnejše novice in brezplačne aktivnosti ter dogodke za študente. Da ne zamudiš najpomembnejših informacij in dogodkov, nas spremljaj:

Soustvarjaj tudi ti!

Želiš tudi ti pripravljati in organizirati aktivnosti ter dogodke? Te zanima področje športa, sociale, izobraževanja ali zabave? Želiš zagovarjati pravice študentov in oblikovati študijske dogodivščine? Si želiš razširiti krog poznanstev in si nabrati novih izkušenj?

V kolikor te zanima soustvarjanje študijskega in obštudijskega programa na fakulteti, se nam pridruži in kandidiraj za člana študentskega sveta na svoji fakulteti ali za predstavnika študentskega doma, v katerem bivaš.

Za možnosti sodelovanja pri projektih nas lahko kontaktiraš na studentskisvet@um.si. Tvoje pomoči in idej bomo zmerja veseli!