AquaSystems vabi vse inovativne in ustvarjalne študente, dijake ter ostale posameznike, ki iščete svoj kreativni prostor pod soncem, da se najkasneje do 29. marca 2020 prijavite na prvi slovenski natečaj za izdelavo ekološkega grafita EKO GRAFIT.

Družba AquaSystems razpisuje natečaj EKO GRAFIT za izdelavo ekološkega grafita z okolju prijaznimi materiali. S projektom spodbujajo družbeno in kulturno življenje v Mariboru. Dajejo prostor mladim, lokalnim umetnikom, da izrazite svojo kreativnost in jo uresničite v obliki stenske poslikave, ki simbolizira ekološko naravnanost in poslanstvo družbe AquaSystems – ohraniti Dravo in življenje ob njej tudi za prihodnje generacije. S projektom želijo tako opozoriti tudi na skupno odgovornost vseh nas, da skrbimo za čisto Dravo, ki je tesno prepletena z zgodovino našega mesta in okolice.

Komu je namenjen tečaj?

Ustvarjalni natečaj EKO GRAFIT je namenjen vsem posameznikom, starim med 16 in 35 let, s stalnim prebivališčem v krajih Maribor, Duplek, Hoče-Slivnica in Miklavž na Dravskem polju, ki želijo biti del projekta za ohranjanje in spodbujanje življenja v in ob reki Dravi ter s tem prispevati k ozaveščanju o odgovornosti vseh prebivalcev Maribora do pomembnosti ohranjanja zdravih naravnih virov in skrbi za uporabo okolju prijaznih materialov.

Kako sodelovati?

Prijava naj vsebuje naslednje informacije:

  • Kratko predstavitev prijavitelja;
  • Opis kreativne idejne zasnove;
  • Skico grafita, ki simbolizira ekološko naravnanost in poslanstvo družbe AquaSystems – ohraniti Dravo in življenje ob njej tudi za prihodnje generacije;
  • Opredelitev uporabljenih ekoloških materialov, ki nimajo negativnih posledic za okolje (na primer krede, okolju prijazne stenske barve in drugi).

Svoj predlog pošljite na elektronski naslov zDravojutri@aquasystems.si do 29. marca 2020.

Zmagovalni EKO GRAFIT bo izdelan na steni objekta Centralne čistilne naprave Maribor, ki meri 7,5 metrov dolžino in 2,9 metrov v višino. Stroške izdelave grafita krije AquaSystems.

Izbor in nagrade

Prejete prijave bo ocenila strokovna komisija in pripravila ožji izbor finalistov. Zmagovalec natečaja bo izbran s spletnim glasovanjem na Facebook strani AquaSystems d.o.o. Zmagovalni predlog bo razglašen v začetku maja, grafit pa bo slovesno predstavljen 14. 6. 2020 v sklopu dogodka Tek zDravo jutri.

Zmagovalec natečaja prejme izdelavo grafita in denarno nagrado v vrednosti 500,00 EUR, drugo mesto prejme 300,00 EUR in tretje mesto 100,00 EUR.