Štipendije za program Fulbright za leto 2019

Štipendije za program Fulbright za leto 2019

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski slad Republike Slovenije razpisuje štipendije za udeležence programa Fullbright.

Screenshot_2

UŠC Leona Štuklja vabi!

Si želiš, da bi se lahko ob študiju v prostem času ukvarjal še s športom? Seveda, ni problema! Nogomet, odbojka, košarka, badminton, skvoš, plezanje, aikido, skupinske vadbe, fitnes – vsem študentom in zaposlenim na Univerzi v Mariboru nam to omogoča Univerzitetni športni center Leona Štuklja (ali krajše UŠC Leona Štuklja).

Screenshot_2

Postani prostovoljec/-ka v Vilinskem mestu 2018!

Festival Vilinsko mesto 2018 bo potekal med 23. 11. in 30. 12. 2018 na dvoriščih, trgih in ulicah mesta Maribor. Glavno srečevališče vseh nas, ki iščemo prijetno razvedrilo v prijazni družbi, ob zgodbah spletenih okoli ognjišča, razpletenih v igranje, ples, branje, ustvarjanje, uživanje v glasbi, predstavah in filmih bo v VILINSKEM DVORU (Vetrinjski dvor, Vetrinjska… Beri dalje

Screenshot_1

Štipendije nemške akademske službe za izmenjavo – DAAD

Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) ponuja štipendijske programe za študente, visokošolske učitelje, mlade raziskovalce in znanstvenike.

Ponedeljek je dan za drsanje

Ponedeljek je dan za drsanje

Ponedeljek je dan za drsanje. Študenti Univerze v Mariboru, vabljeni, da se pridružite Erasmus+ študentom in v Ledni dvorani skupaj drsate med 20.30 in 22. uro.

44877123_1653001351472152_3778392604144566272_o

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja 2018

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal enodnevni karierni sejem, ki ga že tretjič zapored organizira Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Območno obrtno – podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico in Univerzo v Mariboru.

Bližajo se volitve v študentske svete fakultet in Študentski svet stanovalcev Študentskih domov fe

Bližajo se volitve v študentske svete fakultet in Študentski svet stanovalcev Študentskih domov

V torek, 13. novembra, bodo potekale neposredne in tajne volitve v študentske svete fakultet in v Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru. Izkoristi svoj glas in izvoli predstavnike letnika na svoji fakulteti ter predstavnika študentskega doma! 

Movember SSUM Web-01

November – mesec ozaveščanja o raku prostate

Rak prostate je eden najpogostejših vrst rakov pri moških, saj se je povzpel že na tretje mesto, in je šesti najpogostejši vzrok smrti zaradi raka pri moških v Sloveniji.