foto_študentsko_delo

Poletno študentsko delo – priložnost za zaslužek ali odskočna deska za uspešno kariero?

Poletje, končno!  V času brez študijskih obveznostih lahko več pozornosti nameniš tudi drugim aktivnostim, med njimi tudi študentskemu delu. Vir zaslužka, pridobivanje izkušenj, delovnih navad, poznanstev – vse to študentom nudi študentsko delo. 

White work table with notes, smartphone and laptop

Razpis za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja OZN

Društvo za Združene narode za Slovenijo razpisuje 53. nagradni razpis za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja OZN.

foto_zoisove štipendije

Razpis za Zoisove štipendije za študijsko leto 2017/2018

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za študijsko leto 2017/2018 in javni poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije.

foto_izbirni_predmeti_šport1

Bo v naslednjem študijskem letu šport na tvojem urniku?

V prihajajočem študijskem letu 2017/2018 si lahko v okviru proste izbirnosti odločite tudi za predmet s področja športa. V članku so predstavljene možnosti izbire športnih predmetov.

foto_student_studentka_pozor

Študent, študentka pozor!

Zaradi nove novele Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 75/16 z dne 30. 11. 2016) se je spremenil tudi Statut Univerze v Mariboru (Uradni list RS, št. 29/2017 z dne 9. 6. 2017) in s tem prinesel kar nekaj sprememb tudi za nas študente. Študentski svet Univerze v Mariboru je vse spremembe, ki… Beri dalje

foto_interni_oblikovalski_natečaj_UM

Interni oblikovalski natečaj Univerze v Mariboru

Si želiš, da bi prav tvoja oblikovalska ideja krasila majico vseh bruck in brucev Univerze v Mariboru generacije 2017/2018? Prijavi se na natečaj in z grafično predlogo izrazi svoja razmišljanja in opažanja, povezana z Univerzo v Mariboru.

foto_poletne_aktivnosti_KCUM

Poletne aktivnosti Kariernega centra UM

Potrebujete pomoč pri pripravi življenjepisa? Ne veste, kje in kako najti prakso, pripravništvo ali zaposlitev? Ste v dilemi glede izbire študija? Si želite narediti karierni načrt, ki vas bo vodil do želene zaposlitve?

poletni odpiralni čas UKM FE

Poletni odpiralni čas UKM

V času poletja bodo prostori Univerzitetne knjižnice Univerze v Mariboru odprti po spremenjenem delovnem času.

fsdfsd

Medicinci (spet) brez konkurence

V petek, 30. junija 2017, smo izvedli tradicionalno študentsko tekmovanje v raftih UM. Že tretje leto zapored so prvo mesto osvojili Rit:o-Piki, ekipa študentov Medicinske fakultete.