II. razpisni rok za Erasmus+ študij v tujini

II. razpisni rok za Erasmus+ študij v tujini

Služba za mednarodno sodelovanje in programe mobilnosti Univerze v Mariboru obvešča, da se lahko do zapolnitve mest oz. porabe sredstev prijavite na II. razpisni rok za Eramus+ študij v tujini za 2. semester študijskega leta 2018/19.

Državna štipendija za študente

Državna štipendija za študente

V času študija lahko prejemate štipendije, ki so s kritjem stroškov v zvezi z izobraževanjem namenjene spodbujanju izobraževanja in doseganju višje ravni izobrazbe štipendistov. Med njimi je tudi državna štipendija, ki je namenjena študentom, ki se izobražujejo in izhajajo iz socialno šibkejših družin.

subvencionirana_vozovnica IJPP

V novo študijsko leto z enotno subvencionirano vozovnico

Tudi letos si lahko še pred začetkom novega študijskega leta urediš vozovnico za javni prevoz, ki ti bo olajšala pot med domom in fakulteto. Za uporabo javnega prevoza lahko pridobiš tudi subvencijo.

Kaj še moram urediti pred začetkom novega študijskega leta

Kaj moram urediti pred začetkom novega študijskega leta?

Začetek novega študijskega leta se že bliža, a pred tem je potrebno še marsikaj urediti! Da boš pripravljen na novo uspešno študijsko leto, smo pripravili seznam opravil, na katere ne smeš pozabiti in jih lahko urediš še pred samim začetkom.

Mladi manager 2018

Mladi manager 2018

Združenje Manager s priznanjem Mladi manager na zemljevid slovenskega managementa postavlja mlade, uspešne, perspektivne in prodorne managerje ter managerke.

Nagrade DSAF za študijske animirane projekte v letu 2018

Nagrade DSAF za študijske animirane projekte v letu 2018

Društvo slovenskega animiranega filma je pripravilo prvi poziv za podelitev Nagrad DSAF za študijske animirane projekte v letu 2018.

Stalna delovna komisija za študijske zadeve išče nove člane ssum FE

Komisija za študijske zadeve išče nove člane – pridruži se nam!

Komisija za študijske zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru išče nove člane. Ambiciozne, vestne in idej polne študente. Se vidiš v tem? Te zanima kaj počnemo?

foto-uvajalni-teden-za-bruce-20162017

Uvajalni teden Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/19

Draga brucka, dragi bruc! Pred vami je eno najbolj vznemirljivih obdobij vašega življenja – študijska leta. Veseli smo, da ste se odločili ta študijska leta preživeti na Univerzi v Mariboru.

Razvij projektno idejo o sodelovanju v Alpskem prostoru

Razvij projektno idejo o sodelovanju v Alpskem prostoru

Tudi letos bo potekal letni forum Strategije EU za Alpsko regijo na temo aktualnih izzivov Alpske regije, kjer bo med drugim potekalo mladinsko tekmovanje za izbor najboljše projektne ideje o sodelovanju v Alpskem prostoru.