Razpisane so volitve v Študentski svet, ki je najvišji organ demokratičnega odločanja študentov na Univerzi v Mariboru. Člani študentskega sveta soodločajo in sodelujejo pri soupravljanju univerze, vplivajo lahko na zadeve povezane s študenti, od sprejemanja letnega programa dela do podaje mnenj pri sprejemanju in spremembah pravilnikov in aktov, ki urejajo študij.

Objavljen je Sklep o razpisu rednih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru, ki ga izdaja prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, Nomi Hrast za:

  • člane Študentskega sveta Univerze v Mariboru iz članic Univerze v Mariboru ter Študentskih domov Univerze v Mariboru, in za
  • namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru iz članic Univerze v Mariboru ter Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Študentski svet Univerze v Mariboru sestavljajo predstavniki posameznih članic Univerze v Mariboru in Študentskih domov Univerze v Mariboru, tako da so enakopravno zastopani interesi vseh članic Univerze. Tako ima torej vsaka fakulteta in Študentski domovi UM po 2 predstavnika.

Spremljajte to objavo, saj bomo tukaj objavljali vse informacije povezane s postopkom volitev – tako kandidatne liste, kot tudi rezultate volitev.

Člane Študentskega sveta Univerze v Mariboru volijo študentski sveti članic Univerze v Mariboru ter Študentski svet stanovalcev študentskih domov Univerze v Mariboru.

Mandatna doba članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru traja dve leti oziroma do konstituiranja novoizvoljenega Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Študenti imate možnost kandidiranja do 13. 5. 2024, do 10. ure, preko spletnega obrazca, ki je naveden spodaj.

KANDIDATURA ZA ČLANA ALI NAMESTNIKA ČLANA

Kandidira lahko vsak študent, ki ima v času vložitve kandidature status študenta Univerze v Mariboru in matično fakulteto na Univerzi v Mariboru. Študent lahko kandidira samo na svoji matični fakulteti. S strani študentskih domov lahko kandidira vsak študent, ki ima status študenta na Univerzi v Mariboru in je hkrati stanovalec v Študentskih domovih Univerze v Mariboru. 

Kandidaturo je potrebno oddati z uporabo kandidatove osebne digitalne identitete Univerze v Mariboru (@student.um.sinajkasneje do konca kandidacijskega postopka, to je do dne 13. 5. 2024 do 10. ure. 
Po izteku roka se bo spletni obrazec zaklenil in oddaja ne bo več možna.

Svojo kandidaturo boste oddali po oddaji obrazca spodaj.

KANDIDATURA ZA ČLANA ALI NAMESTNIKA ČLANA

Volitve za člane Študentskega sveta Univerze v Mariboru ter namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru iz prvega odstavka se izvedejo v času od 3. 6. 2024 do 14. 6. 2024 do 12. ure, na sejah študentskih svetih članic Univerze v Mariboru in Študentskem svetu stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Kandidat za člana oziroma namestnika člana ne sme biti v rednem delovnem razmerju na Univerzi v Mariboru (prvi odstavek 31. člena Pravilnika).

Posamezen kandidat lahko kandidira samo na eni članici oziroma samo na Študentskih domovih Univerze v Mariboru. Študenti, ki se izobražujejo po interdisciplinarnem programu, izberejo fakulteto, kjer so vpisan matično. Študenti, ki so vpisani vzporedno na dva študijska programa oziroma na študijska programa različnih stopenj, uresničujejo svojo volilno pravico na članici, na kateri so bili v študijski program vpisani najprej; oziroma z upoštevanjem študijskega programa, v katerega so bili vpisani najprej.

Posamezen kandidat lahko kandidira zgolj za člana ali zgolj za namestnika člana Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Seznami kandidatov, katerih kandidature so popolne in seznam kandidatov, katerih kandidature so nepopolne bodo javno objavljeni na spletnih straneh Univerze v Mariboru in Študentskega sveta UM, po izteku roka za kandidiranje oz. najkasneje do 14. 5. 2024.

Za spremljanje kandidacijskega postopka spremljajte: https://ssum.um.si/

V primeru vprašanj glede volilnega postopka ali težav se obrnite na Volilno komisijo univerze za volitve študentov: studentske.volitve@um.si.

Volitve v Študentski svet UM so priložnost za vsakega študenta. Vse zainteresirane kandidate tako pozivamo, da ne odlašate in čim prej oddate svojo kandidaturo. Rok se hitro približuje in ne želite zamuditi te odlične priložnosti. Prepričani smo, da ste odličen kandidat, ki bo dobro zastopal mnenja študentov, zato vas spodbujamo, da se prijavite.


Priloga: Sklep o razpisu rednih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru