Evropska unija pomembno vpliva na življenja vseh nas, če se tega zavedamo ali ne. Zato je pomembno, da tudi mi vplivamo nanjo, ko dobimo priložnost za to. Ena izmed takih priložnosti so prihajajoče evropske volitve, na katerih bomo 26. maja izbirali bodoče poslance Evropskega parlamenta.

Pisarna EU parlamenta v Sloveniji vas vabi, da se z vpisom na spletni strani tokratgremvolit.eu zavežete, da boste 26. maja letos oddali svoj glas, in s sodelovanjem v ekipi prostovoljcev kampanje Tokrat grem volit pomagate poziv na volišča razširiti v vse pore slovenske družbe. Kampanja ljudem ne sporoča, koga naj volijo, saj ni vezana na katero koli stranko ali kandidata, poziva pa jih, naj oddajo svoj glas.

Kaj še lahko storite? Nalepite plakat s pozivom na volitve v svoji šoli, knjižnici, na občini ali drugem javnem kraju, okrepite sporočilo z nalepkami Tokrat grem volit, sodelujte pri vodenju istoimenskih prostovoljskih profilov na družbenih omrežjih, izpolnite razglednico z vašim osebnim razlogom, zakaj se izplača na volitve, in fotografijo z oznako #tokratgremvolit delite z drugimi. Postanite prostovoljec oziroma prostovoljka kampanje Tokrat grem volit in si priborite certifikat Evropskega parlamenta za spodbujanje aktivnega državljanstva.

Vpišite se torej na spletni strani tokratgremvolit.eu, s pomočjo osebne povezave pozovite tudi prijatelje, sorodnike in znance, naj se udeležijo volitev, postanite del ekipe, pridružite se Facebook skupini Tokrat grem volit – ekipca in sodelujte pri spletnih aktivnostih ali pa nas poiščite na katerem izmed prihajajočih dogodkov oziroma v Hiši EU v Ljubljani. Z veseljem bodo prisluhnili, kako narediti kampanjo še bolj učinkovito, vam predstavili njihove aktivnosti v tej smeri in vas po potrebi založili s promocijskim materialom.

26. maja oddajte svoj glas na evropskih volitvah in tako prispevajte svoj zidak h gradnji skupne evropske prihodnosti.