Psihonirvana, skupina Društva študentov psihologije v Mariboru, letos v aprilu ponovno pripravlja Dan dobrega počutja, kjer se bodo čez cel dan zvrstili različni dogodki namenjeni ozaveščanju pomembnosti skrbi za duševno in telesno zdravje, promoviranju zdravega življenjskega sloga ter krepitvi telesnega in duševnega zdravja udeležencev.

Dan dobrega počutja bo potekal v sredo, 24. aprila 2019. Vsi dogodki so brezplačni in odprti za javnost!

Častimo zdrav zajtrk

Ker vedo, da se dan po jutru pozna, hkrati pa se zavedajo, da je med faksom, treningi, pijačkami s prijatelji in ostalimi obveznostmi včasih težko najti čas, da si pripraviš kaj zdravega za pod zob, so se odločili, da med 8.30 in 11. uro v avli Filozofske fakultete pripravijo mize, napolnjene s sadjem, jogurtom, müsliji, čajem in vsem, kar spada zraven.

Kako s stresom – delavnica o stresu in tehnikah sproščanja

Študentsko življenje zna biti zelo stresno, tako tekom semestra, še posebej pa v izpitnem obdobju. Da ne omenjamo še vseh ostalih obveznosti in problemov, ki nam kradejo notranji mir. Tako bodo študentke druge stopnje študijske smeri psihologije, Sandra Terplan, Nataša Divjak in Polonca Borko, v delavnici, ki bo potekala med 11.30 in 13. uro na Filozofski fakulteti (predavalnica 1.6) predstavile nekaj načinov spoprijemanja s stresom ter skupaj z udeleženci preizkusile nekaj najpogostejših tehnik sproščanja – da boste v naslednje izpitno obdobje vstopili (vsaj malo bolj) pripravljeni.

Ker je število mest za udeležbo omejeno, je potrebna predhodna prijava: https://forms.gle/xgsUHyKAP12EiHdC8.

Povezava med duševnimi procesi in telesom – cikel kratkih predavanj

S vprašanjem povezave med duševnim in telesnim se človeštvo ukvarja že zelo dolgo – aktualno pa ostaja tudi danes, saj nam vedno natančnejši instrumenti omogočajo vse natančnejše proučevanje odnosa, hkrati pa ima omenjena povezava pomembno uporabno vrednost za posameznika. Raziskave namreč kažejo, da lahko z duševnim procesi hote ali nehote vplivamo na naše telo, prav tako pa lahko s spremembami v delovanju telesa vplivamo na duševne procese. Te zanima več? Pridi poslušat! Z omenjeno tematiko se bodo med 17. uro in 18.30 na Filozofski fakulteti (predavalnica 0.2) na predavanju ukvarjali trije strokovnjaki: Sanja Roškar, mag. psih., dr. Andraž Stožer, dr. med. in doc. dr. Janja Tekavec.

Zabava z učenjem korakov swinga

Po pestrem dnevu raznovrstnih dogodkov bomo večer preživeli v družbi plesalcev swinga. V svet swing scene nas bo vpeljalo plesno društvo The SwingBrats, ki redno prireja plesne večere, tečaje in delavnice. Delavnica bo potekala od 21. ure naprej na Štuku.

Ker je število mest za udeležbo omejeno, je potrebna predhodna prijava: https://forms.gle/rBN2GFa4WagsK48C8.

Več informacij tukaj!