Laški akademski klub že 16. leto zapored razpisuje tradicionalni fotografski natečaj kLAK, ki k sodelovanju vabi tudi študente.

Tema letošnjega natečaja so SPREMEMBE.

Spremembe, naj bodo velike, majhne, nenadne ali postopne, so stalnica v našem življenju od rojstva naprej. Tudi naša čudovita zemlja je od svojega rojstva doživela nemalo sprememb od vedno pogostejših naravnih nesreč do temperaturnih sprememb, ki smo jih v veliki meri povzročili mi sami. Vendar nas še premalo dojema okoljske in podnebne spremembe kot grožnjo. Ker so te spremembe lahko majhne in včasih težko ugotovljive ob običajnih spremembah vremena in podnebja, nas je mnogo prepričanih, da ne bodo vplivale na naša življenja, vendar je vsaka sprememba, ki jo povzročimo v naravi še kako pomembna. Indijski modrec Gandhi je nekoč dejal: »Bodite tista sprememba, za katero si želite, da bi obarvala svet.«

Kaj pa za vas predstavlja pojem “Spremembe”?
Potrudite se, bodite ustvarjalni in glejte na temo izven okvirjev, saj vam ponuja ogromno vsebinskih možnosti, so zapisali organizatorji.

Rok za oddajo fotografij je nedelja, 29. marec 2020. Sodelovanje je brezplačno, nagrajenci pa prejmejo denarne nagrade (1. nagrada je 100 €).

Več o razpisnih pogojih, nagradah, žiriji in razstavi, ki bo potekala od 18. aprila dalje v prostorih Muzeja Laško, si lahko preberite tukaj.