V Študentskem svetu Univerze v Mariboru smo tudi letos v decembru organizirali Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru pod sloganom “Poženi srce, daruj kri”. Že 13. leto zapovrstjo so se na akcijo odzvali številni študentje in zaposleni Univerze v Mariboru.

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru so v decembru potekale v 4 terminih v Mariboru in v 1 terminu v Ljubljani. V ponedeljek, 3. decembra 2018, na Tehniških fakultetah se nam je pridružilo 63 krvodajalcev, v torek 4. decembra 2018, na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor je bilo 29 krvodajalcev, v ponedeljek, 10. decembra 2018, na Pedagoški fakulteti 43 krvodajalcev in v torek, 11. decembra 2018, na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor 13 krvodajalcev. Skupaj je k tokratnim krvodajalskim akcijam v Mariboru pristopilo kar 148 krvodajalcev, od tega je bilo 37 krvodajalcev takšnih, ki so kri darovali prvič.

Krvodajalsko akcijo smo v četrtek, 13. decembra 2018, organizirali tudi v Ljubljani na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani, kjer se nam je pridružilo še nekaj študentov dislociranih fakultet FVV in FOV.

HVALA vsem študentom in zaposlenim, ki ste se odzvali na krvodajalske akcije in se jih udeležili v tako velikem številu! Še enkrat smo dokazali, da nam čut do sočloveka in pomoči ni tuj. Hvala, da ste pognali svoja srca, darovali kri in pomagali reševati življenja!

Foto: Blaž Črnič, Maruša Lešnik