Subscribe Now

Trending News

Dobrodošli

na spletni strani namenjeni predstavitvi postopka volitev v študentske svete fakultet Univerze v Mariboru in volitev v Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru. Volitve v študentski svet so tvoja priložnost, da se pridružiš skupnosti aktivnih študentov in postaneš predstavnik svojega letnika.

Kako potekajo volitve?

Volitve razpiše prorektor za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, praviloma v prvih dneh začetka novega študijskega leta.

V razpisu so določeni pomembni datumi, npr. oddaja kandidatur, datum in način volitev, objava rezultatov in podobno.

Volilna komisija univerze za volitve študentov kandidature pregleda in pripravi seznam popolnih kandidatur. Seznami kandidatov in njihove fotografije ter predstavitve so nato javno objavljeni na tej spletni strani, pod zavihkom kandidati na volitvah.

V primeru dodatnih vprašanj, prosimo kontaktirajte Volilno komisijo za volitve študentov, ki je dosegljiva na studentske.volitve@um.si.

V študentske svete je vsako leto izvoljenih skoraj 200 študentov, ki so predstavniki študentov na svoji fakulteti in zastopajo mnenje ter skrbijo za interese študentov pri sprejemanju odločitev vodstva v zadevah, ki se tičejo študentov.

Postati študentski predstavnik je privilegij in čast, hkrati pa izziv in priložnost za karierno rast.

Kot predstavnik svojega letnika in član študentskega sveta boš imel pomembno vlogo pri oblikovanju študija in obštudijskih dejavnosti. Pridobil boš mnogo izkušenj in znanj, ki ti bodo koristile na karierni poti.

 

Razlogi za kandidiranje

Odgovor na to zakaj postati član, kaj s članstvom pridobite in več o tem kaj študentski svet je in kdo je trenutni član si preberite s klikom na:

Zakaj postati član?

Kandidirate lahko v tisto volilno enoto, ki zajema letnik v katerega ste vpisani. Volilne enote so navedene v obrazcu za kandidaturo in tudi v razpisu volitev.

  • Volilno enoto 1. letnik predstavljajo vsi študenti članice, ki so vpisani v 1. letnik I. stopnje bolonjskih študijskih programov ali v letnik enovitih magistrskih študijskih programov članice.
  • Volilno enoto 2. letnik predstavljajo vsi študenti članice, ki so vpisani v 2. letnik I. stopnje bolonjskih študijskih programov ali v 2. letnik enovitih magistrskih študijskih programov članice.
  • Volilno enoto 3. letnik predstavljajo vsi študenti članice, ki so vpisani v 3. letnik I. stopnje bolonjskih študijskih programov ali v 3. letnik enovitih magistrskih študijskih programov članice.
  • Volilno enoto 4. letnik predstavljajo vsi študenti članice, ki so vpisani v 1. letnik II. stopnje bolonjskih študijskih programov, v 4. letnik enovitih magistrskih študijskih programov ali v 4. letnik I. stopnje bolonjskih študijskih programov članice (sistem študija 4+1).
  • Volilno enoto 5. letnik predstavljajo vsi študenti članice, ki so vpisani v 2. letnik II. stopnje bolonjskih študijskih programov, v 5. letnik enovitih magistrskih študijskih programov ali v 1. letnik II. stopnje bolonjskih študijskih programov (sistem študija 4+1) članice.
  • Volilno enoto 6. letnik predstavljajo vsi študenti, ki so vpisani v 6. letnik enovitih magistrskih študijskih programov.
  • Volilno enoto absolventi predstavljajo vsi študenti z absolventskim stažem I. in II. stopnje študija.
  • Volilno enoto doktorski študenti predstavljajo vsi študenti članice, ki so vpisani v študijske programe III. stopnje bolonjskih študijskih programov.

Kandidatura v ŠS stanovalcev ŠD:

Kandidaturo lahko vloži vsak študent, ki ima aktiven status študenta na Univerzi v Mariboru in hkrati biva v Študentskih domovih Univerze v Mariboru. Kandidirate lahko za predstavnika svojega študentskega doma, tj. študentskega doma v katerem bivate.

[/vc_column_inner]
[/vc_row_inner]

Obrazec za oddajo kandidature v študentski svet fakultete je zaprt.

Obrazec za oddajo kandidature v študentski svet stanovalcev študentskih domov je zaprt.

Nomi Hrast

Prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru


prorektor.student@um.si

02 23 55 377

Ivana Hlastec

Predsednica Volilne komisije univerze za volitve študentov


studentske.volitve@um.si
02 23 55 218