V petek smo že tradicionalno organizirali Študentsko tekmovanje v raftih Univerze v Mariboru – tekmovalno, zabavno, a sproščeno popoldne, ki je privabilo več kot 160 študentov in študentk mariborske univerze, ki se jim je pridružila tudi kopica pedagoških delavcev univerze. Prvo mesto si je že drugo leto zapored priveslala ekipa FKK Prvaki.

Tekmovanje je kot že tradicionalno potekalo v sklopu Festivala Lent in je privabilo številne športne navdušence kot tudi tiste, ki so v dobri družbi le želeli preživeti še zadnje trenutke pred skorajšnjim koncem študijskih obveznosti. Nekateri bolj, spet drugi manj izkušeni, a vsi motivirani, da se na progi od pomola pred Pristanom do Benetk čim bolje odrežejo.

Med več kot 160 študenti, ki so se zbrali na obrežju reke Drave, si je z odličnim veslanjem v predtekmovanju 8 ekip priborilo mesto v polfinalu in izmed teh še 4 ekipe v finalu. Najboljše tri ekipe so bile po tesnih rezultatih:

1. mesto: FKK Prvaki s časom 1:54,10

2. mesto: Tigerčki s časom 1:55,59

3. mesto: Medicinsko vsemeso s časom 2:00,57

Rezultati vseh ekip so dosegljivi tukaj!

Tudi letos pa smo izbrali ekipo, ki nas je s svojo opravo najbolj navdušila Priznanje za najbolj izvirno ekipo smo podelili ekipi Galeja.

Najboljše tri ekipe so prejele pokale, medalje in lepe nagrade! In sicer popust na Paintball za tretjeuvrščene, vožnja s PohorJetom za drugouvrščene in karting vožnja za  prvouvrščene.

Foto: Nina Katarina Bračko
Video: Blaž Črnič