Si želiš na izmenjavo a vedno najdeš razlog proti? Če želiš začutiti nekaj tiste prave energije, povezane z izmenjavo, je Erasmus dan naravnost zate!

Univerza v Mariboru v sodelovanju s študentskim društvom ESN Maribor, Študentskim svetom Univerze v Mariboru (ŠSUM), Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Klubom mariborskih študentov (KMŠ) v četrtek, 10. 10. 2019, organizira dogodek ob začetku novega študijskega leta – ERASMUS DAN, ki bo namenjen vsem študentom Univerze v Mariboru, posebno pa še brucem in tujim študentom na izmenjavi.

Dogajanje se bo pričelo ob 15.00 uri s parado 500 tujih študentov iz 30 držav sveta, ki bodo ta dan popestrili utrip mesta.

Predvidoma se bo parada zaključila  ob 16.00 uri na trgu Leona Štuklja, kjer bo potekal kratek program predstavitve tujih študentov in njihovih držav. Tam se bodo predstavljala tudi številna študentska društva, ki bodo na stojnicah promovirala obštudijske aktivnosti, kjer boste študenti zagotovo našli nekaj zanimivega zase in za prijatelje!

Dodatno bo na dogodku spremljevalni animacijski program virtualne resničnosti (VR očala), preko katere se boste lahko študenti sprehodili po evropskih mestih in foto boot za ustvarjanje nepozabnih fotografij. V trenutku se lahko sprehodiš po željenem mestu in morda najdeš navdih, da se bo tvoj naslednji semester pričel nekje drugje.

Proti večeru bo za dobro vzdušje poskrbel glasbeni program skupine Groovocado in Happy Ol’ McWeasel, v okviru dogodka bomo izvedli tudi nagradno igro za študente s privlačnimi nagradami.

Maribor bo na ta dan obarvan z veliko barvami, zato pridi in se zabavaj z nami tudi ti!