Študentski svet Univerze v Mariboru je pripravil že tradicionalno krvodajalsko akcijo. Pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« že 14. leto zapored dvakrat na leto združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Decembrska akcija je bila ena izmed najuspešnejših.

Na Pedagoški fakulteti, Fakulteti za naravoslovje in matematiko, Filozofski fakulteti, Tehniških fakultetah in na Centru za transfuzijo medicine Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se je krvodajalske akcije udeležilo 153 oseb, zabeležili pa smo 105 odvzemov krvi. Največ ljudi se je akcije udeležilo na Tehničnih fakultetah, in sicer 64 krvodajalcev.

Društvo študentov medicine Maribor je v okvirju projekta Epruvetka na stojnici ozaveščala o pomembnosti darovanja in spodbujala vpis v register za darovanje krvnotvornih matičnih celic (KMC). Zabeležili so 50 vpisov potencialnih darovalcev. Rdeči križ Slovenije je na krvodajalski akciji sprejemal pristopne izjave za darovanje organov po smrti. V Slovenija Transplant se je tako vpisalo 35 novih posmrtnih darovalcev organov.

Vsi, ki ste zamudili tokratno krvodajalsko akcijo, se nam lahko pridružite pri naslednji, ki bo marca.

HVALA vsem študentom in zaposlenim, ki ste se odzvali na krvodajalske akcije in se jih udeležili v tako velikem številu! Še enkrat smo dokazali, da nam čut do sočloveka in pomoči ni tuj. Hvala, da ste darovali kri in pomagali reševati življenja!