Konec leta je na Univerzi v Mariboru že tradicionalno obarvan dobrodelno. Študenti in zaposleni Univerze v Mariboru ste se tudi letos v velikem številu pridružili dobrodelni akciji zbiranja sladkarij in igrač za otroke socialno ogroženih družin pod sloganom “Za igriv otroški nasmeh”.

V trenutnem prazničnem času, času sreče in veselja, toplih objemov in neizmerne radosti ob trenutkih preživetih z našimi najdražjimi, študenti in zaposleni Univerze v Mariboru nismo pozabili na tiste, ki jim v tem času ni lahko. Z Zvezo prijateljev mladine Maribor smo uspešno zaključili tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja sladkarij in igrač.

V dobrodelni akciji pod sloganom “Za igriv otroški nasmeh”, ki je letos potekala že 7. leto zapored, smo od 25. novembra do 13. decembra 2019 v knjižnicah fakultet in Univerzitetni knjižnici Maribor zbirali stare ter nove igrače in sladkarije za otroke iz socialno ogroženih družin. V ponedeljek 16. decembra so zbrane dobrine prevzeli predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor in nato z zbranimi dobrinami 21. decembra v Domu Danice Vogrinec obdarili otroke.

Vsem, ki ste se letos pridružili dobrodelni akciji in prinesli kakšno igračo ali sladkarijo, s katerimi smo razveselili otroke se iskreno zahvaljujemo! Skupaj smo ponovno dokazali, da nam je še kako mar za stisko ljudi in da z velikim veseljem priskočimo na pomoč tistim, ki nas v prazničnih časih najbolj potrebujejo. Hvala, da smo tudi tokrat skupaj pričarali igrive nasmehe na obraze otrok!