Študentski svet Univerze v Mariboru tradicionalno pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« organizira krvodajalske akcije. Pridruži se nam v marcu in nekomu reši življenje!

Dragi študenti, zaradi izrednih razmer in zaprtja fakultet (med njimi tudi trojček fakultet PEF/FF/FNM), vas obveščamo, da krvodajalske akcije v organizaciji Študentskega sveta Univerze v Mariboru odpadejo. Kljub vsemu se moramo zavedati, da potrebe po krvi ostajajo, zaloge pa padajo. Zato vas skupaj s Centrom za transfuzijsko medicino vabimo, da poiščete najbližji transfuzijski center in darujete kri. K darovanju vabimo vse, ki ste zdravi in dobrega počutja, ki niste v zadnjem mesecu bili kjerkoli izven Slovenije in niste bili v stiku z okuženimi osebami.

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru potekajo že 15. leto zapored. Na njih tradicionalno združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Pridruži se nam tudi ti – Poženi srce, daruj kri! Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje!

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru bodo tokrat potekale v 4 terminih:

  • v ponedeljek, 9. marca 2020, med 9. in 12. uro na Tehniških fakultetah,
  • v torek, 10. marca 2020, med 8. in 12. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor,
  • v ponedeljek, 16. marca 2020, med 9. in 12. uro na Pedagoški fakulteti, Fakulteti za naravoslovje in matematiko in Filozofski fakulteti,
  • v torek, 17. marca 2020, med 8. in 12. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

Prosimo, da se na izbran termin krvodajalske akcije predhodno prijaviš:

Na krvodajalskih akcijah bo prisoten tudi Rdeči križ, ki bo sprejemal pristopne izjave za darovanje organov po smrti, prav tako pa bodo prisotni tudi študentje projekta Epruvetka, ki bodo na voljo za vsa vprašanja glede krvodajalstva, darovanja kostnega mozga in organov ter za odvzem brisa darovalcem kostnega mozga.