Te zanima, kako deluje mednarodna večjezična organizacija, kot je Evropski parlament? Prijavi se na prakso in pridobi izkušnje o odločevalskem procesu v EU.

Evropski parlament je pomemben prostor za politične razprave in sprejemanje odločitev na ravni EU. Volivci v vseh državah članicah neposredno izvolijo poslance Evropskega parlamenta, ki predstavljajo interese ljudi pri sprejemanju zakonov in zagotavljajo, da druge ustanove EU delujejo demokratično.

Praksa v Parlamentu je priložnost za karierno izobraževanje ter spoznavanje ustroja in delovanja Evropskega parlamenta. Program prakse je namenjen mladim, starejšim od 18 let, ki so zaključili univerzitetno izobraževanje in izpolnjujejo osnovne pogoje za prijavo.

Pogoji za prijave na prakso v Evropskem parlamentu

  • Starost vsaj 18 let ali več
  • Izpolnjevanje jezikovnih zahtev
  • Univerzitetna izobrazba
  • Brez predhodnih zaposlitev v evropskih ustanovah, daljših od dveh mesecev
  • Brez študijskih obiskov v sekretariatu Evropskega parlamenta v obdobju šestih mesecev pred začetkom prakse

Če se želiš prijaviti na Schumanovo prakso v Evropskem parlamentu, oddaj prijavo na spletni strani prakse do 30. junija.

Prijaviš se lahko na največ tri različne prakse. Sprejeti kandidati bodo opravljali prakso v Parlamentu od 1. oktobra 2020 do 28. februarja 2021.

Si v preteklosti že oddal/a prijavo, pa nisi bil sprejet/a? Nič hudega – če izpolnjuješ pogoje, se lahko brez težav prijaviš še enkrat.

Več informacij najdeš na tej povezavi.