Mitja Lobnik, študent magistrskega študijskega programa Kmetijstvo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, je uresničil svojo željo in ustvaril nasad malin.

Ideja o nasadu malin se mu je porodila med študijem, kjer je prejel veliko teoretičnega znanja. Prizna, da je vsak začetek težak, a sta mu znanje, ki ga je prejel na fakulteti ter nesebična pomoč ljudi z okoliških kmetij, olajšala potek nastajanja nasada. Za to jim je, kot poudari, izjemno hvaležen.

119656700_3255086657873421_1671672550014353430_n.png

​Nasad se nahaja v njegovi domači občini Hoče-Slivnica, na nekaj arih najete zemlje. V nasadu je postavil visoke tunele ter tako zaščitil maline pred padavinami, s tem pa se je izognil težavam z boleznimi in škropljenjem s pesticidi.

Njegov nasad je še mlad, zato mu je še toliko bolj pomembna pravilna oskrba in naravi prijazen način predelave. »Moje vodilo je čim bolj se približati ekološki pridelavi. Želim si, da bi nasad še razširil, kar načrtujem v prihodnjem letu. Ker je nasad še mlad, količina pridelka pa ne tako velika, da bi ustregla povpraševanju v celoti, si želim v prihodnosti na razširjeni površini pridelati takšno količino, da ljubitelji ne bodo ostali brez svoje košarice,« zaključi.

Študentu Mitji Lobniku iskreno čestitamo in želimo še veliko uspehov na njegovi poti.