Na Univerzi v Mariboru se zavedamo, da je prehod na študij pomembna prelomnica v življenju posameznika, zato skrbimo, da se mladi na svoji izobraževalni poti že hitro informirajo o možnostih študija in kariernih priložnostih. Prizadevamo si, da bi si mladi z našo pomočjo ustvarili prihodnost, ki si jo želijo.

Univerza v Mariboru se na Virtualnem kariernem sejmu za srednješolce skupaj s fakultetami predstavlja v posebni dvorani Študij na Univerzi v Mariboru.

zemljevid-um_sejem.jpg

Rektor Univerze v Mariboru, prof. dr Zdravko Kačič je ob tem dejal: ”Vesel sem, da so se organizatorji, navkljub izrednim razmeram, odločili, da izvedejo karierni sejem, pa čeprav v virtualni obliki. Zato dijakinjam, dijakom ter seveda tudi vsem drugim interesiranim svetujem, da izkoristite ponujeno priložnost in obiščite predstavitvene stojnice Univerze v Mariboru. Na razpolago so vam naši predstavniki fakultet in podpornih služb, ki vam skozi nasvete in odgovore, pomagajo do pravilne odločitve. Univerza v Mariboru je institucija, ki ponuja vrsto priložnosti za karierni razvoj. Pri tem je pomembno, da posameznik spoznava, raziskuje in pozna svoje želje, cilje in interese, saj s tem lažje razvija karierno na področju, ki mu je dejansko blizu in predstavlja aktivno povezavo z njegovimi interesi. Posledično je zadovoljstvo pri delu in tudi osebni razvoj lahko veliko večji, kot v primeru, da zadeve prepustimo naključju. Krepitev radovednosti po odkrivanju novega, neznanega in vedoželjnost sta dobra popotnika pri razvoju kariere.”

Obiščite stojnice Univerze v Mariboru in njenih fakultet na virtualnem kariernem sejmu, ki bo trajal vse do petka, 27. novembra 2020.  Določene vsebine pa bodo na razpolago tudi po zaključku sejma.