Študentski svet Univerze v Mariboru je kljub trenutni situaciji pripravil že tradicionalno krvodajalsko akcijo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije. Pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« že 16. leto zapored dvakrat na leto združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Marčevska akcija je bila kljub trenutnim razmeram uspešna.

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru so potekale v treh terminih na enotni lokaciji in sicer na Medicinski fakulteti UM.

Krvodajalske akcije se je udeležilo 34 oseb, zabeležili smo 31 odvzemov krvi. Veseli nas, da so se študenje kljub temu, da trenutno niso fizično prisotni na fakultetah odzvali ter darovali kri.

Vsi, ki ste zamudili tokratno akcijo, se nam lahko pridužite na naslednji, ki bo organizirana v decembu.

Zahvaljujemo se vsem študentom in zaposlenim, ki so se odzvali na tej krvodajalski akciji in se je kljub težkim razmeram udeležili. Upamo, da se bo stanje čimprej vrnilo v stare tirnice in da bomo lahko sočloveku in ljudem v stiski lahko še lažje pomagali. Hvala, da ste darovali kri ter pomagali reševati življenja.