Evropska mreža univ​erz »Evropska univerza ATHENA«, katere del je tudi Univerza v Mariboru, organizira med 9. aprilom in 9. majem 2021 športni dogodek »Europe Day ATHENATHON«. Beležite svoje športne aktivnosti in v akciji sodelujte tudi vi!

11.000 kilometrov

Na ta način želimo spodbuditi študente, zaposlene in ostale zainteresirane, da s športnimi aktivnostmi, ki ne povzročajo ogljičnega odtisa, skupaj v enem mesecu dosežemo razdaljo 11.000 kilometrov. Ta številka namreč predstavlja razdaljo med vsemi sedmimi lokacijami univerzitetne zveze.

Ker je pobuda del globalne vizije zelene in podnebju prijazne Evrope, bodo v skupnem rezultatu upoštevane le tiste aktivnosti, ki ne povzročajo ogljičnega odtisa: tek, hoja, plavanje, kolesarjenje, pohodništvo, vodno kolesarjenje, rolkanje, tek na tekalni stezi, kolesarjenje v prostoru, veslanje, vožnja s kanuji, smučanje, tek na smučeh, drsanje, plezanje v gorah, hoja po stopnicah in podobno.

KAKO LAHKO SODELUJETE?

  • Vsak udeleženec objavi opravljeno razdaljo na svojem Twitter, Facebook ali Instagram profilu, v objavo pa doda še uradna »ključnika« (hashtaga) akcije #move4athena ali #athenathon in sliko svoje aplikacije za sledenje v dokaz. 
  • Včlanitev v Strava ClubEurope Day ATHENATHON v aplikaciji za sledenje Strava.
ATHENATHON korak za korakom-page-001 NOVA.jpg

Vsak lahko sodeluje večkrat in se akciji pridruži kjerkoli, v Evropi ali izven nje.

V teh nenavadnih in vsem nam novih časih se moramo še bolj povezati, podpirati študente, zaposlene in vse člane univerzitetnih skupnosti, ostati pozitivni in zdravi. Pojdimo naprej in bodimo aktivni skupaj!

15 RAZLOGOV ZA SODELOVANJE PRI DOGODKU »EUROPE DAY ATHENATHON«

  1. Je brezplačno!
  2. Sodeluje lahko vsakdo.
  3. Ni tekmovanje, nihče ne izgubi!
  4. Sodeluj, ko to želiš in po svoji volji ali hitrosti.
  5. Boš del edinstvene evropske izkušnje.
  6. Pokaži svoje mesto in univerzo študentom po vsej Evropi – kmalu bodo lahko spet potovali.
  7. Sprejmi zdrav in okolju prijazen slog življenja – posebej pomembno v trenutni situaciji vseh nas.
  8. Ostani pozitiven in glej naprej.
  9. Fizična vadba pospešuje tvojo produktivnost in ti izboljša razpoloženje.
  10. Pojdi na svež zrak (ob upoštevanju omejitev gibanja Covid).
  11. Imaš priložnost delati nekaj zabavnega s prijatelji in kolegi.
  12. Osredotočati se moramo še na nekaj drugega, kot le na Covid.
  13. Študentje: odpočijte si od stresa izpitnega obdobja.
  14. Lahko se pohvališ s svojim gibanjem na socialnih omrežjih!
  15. Ker moramo ostati v težkih časih medsebojno povezani.

VRHUNEC DOGODKA – 9. MAJ

»Europe Day ATHENATHON« je del globalne vizije zelene in podnebju prijazne Evrope. Vrhunec dogodka bo 9. maja, na dan Evrope, ko bo tudi objavljen skupen rezultat akcije, hkrati pa bodo objavili tudi zbirko fotografij z vseh lokacij sodelujočih, kot krožno »potovanje« z naših varnih domov.

V teh nenavadnih in vsem nam novih časih se moramo še bolj povezati, podpirati študente, zaposlene in vse člane univerzitetnih skupnosti, ostati pozitivni in zdravi. Gremo naprej in bodimo aktivni skupaj!

Pridružite se nam! Vabljeni k sodelovanju.

EVROPSKA UNIVERZA ATHENA

Evropska univerzitetna pobuda je projekt Evropske unije na področju visokega šolstva in raziskovanja z namenom povečanja internacionalizacije, učinkovitosti in inkluzivnosti evropskih univerz.

Advanced Technology Higher Education Network Alliance (ATHENA) je eden pilotnih projektov evropskih univerz, ki ga je izbrala Evropska komisija v letu 2020 in ki povezuje Politehnični inštitut v Portu (Portugalska, koordinator), Univerzo v Mariboru (Slovenija), Univerzo v Orleansu (Francija), Univerzo v Siegnu (Nemčija), Helenistično mediteransko univerzo (Grčija) Univerzo Niccolò Cusano  (Italija) in Gediminas tehniško univerzo Vilna (Litva).

Ambicija mreže univerz ATHENA je ob osredotočenosti na digitalno preoblikovanje družbe, ponuditi mednarodnemu univerzitetnemu prostoru množico predmetov in tečajev in s tem prispevati k doseganju mednarodne mobilnosti večjega števila študentov, vključno s študenti s posebnimi potrebami, spodbujanje sodelovanja v raziskovalnih in razvojnih projektih ter v novih evropskih perspektivah ne le več kot 120.000 študentov in 10.000 zaposlenih, temveč tudi lokalnih skupnosti in partnerjev.


Izjava o varstvu osebnih podatkov ATHENATHON