Trajnostna pridelava in potrošnja hrane postajata središčni področji prizadevanj za ohranjanje čistega in zdravega bivalnega okolja. Samooskrba, oskrbne verige, urbano vrtnarjenje so teme, ki so močno zastopane v praktično vseh strateških dokumentih EU in Slovenije, ki narekujejo smernice trajnostnega razvoja.

V Inštitutu Wcycle so ponosni, da smo del evropskega projekta “Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action”, projekta, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru Programa za razvojno izobraževanje in ozaveščanje. Njegov cilj je širiti zavedanje o trajnostnih načinih uživanja in pridelave hrane za ublažitev podnebnih sprememb, pomembno vlogo pa ima tudi aktivacija mladih v njihovih mestih, s ciljem vplivati na institucionalne odločitve, da bi nas lahko vodile do trajnostnega svetovnega prehranskega sistema do leta 2030. Projekt vodi mesto Milano, sodelujejo pa ActionAid Italia, ACRA, Mani Tese in 25 projektnih partnerjev v 17 državah.

Zdaj lahko postaneš del projekta Food Wave tudi ti. Če podobno kot mi meniš, da se velike spremembe dosežejo z majhnimi koraki, potem je brezplačna poletna šola za prehrambene aktiviste prava aktivnost zate. Ponujajo 22 pedagoških ur zanimivega programa, skozi katerega vodijo priznani strokovnjaki, aktivni na področju krožnega gospodarstva, trajnostnega razvoja in lokalne pridelave hrane. Več o poletni šoli si lahko prebereš tukaj: Predstavitev in program poletne sole.

Te zanima? Če si star med 18 in 35 let, potem te z veseljem pozdravijo v njihovih “šolskih” klopeh, saj je poletna šola namenjena mladim v tej starostni skupini. Število udeležencev je omejeno na 20, zato pohiti s prijavo. Kako se prijaviš? Enostavno si prenesi Prijavnica, jo izpolni, podpiši in pošlji na elektronski naslov info@wcycle.com. Na tem naslovu so na voljo tudi v primeru dodatnih vprašanj. Ob zaključku poletne šole dobiš še certifikat, ki potrjuje pridobljeno znanje in naziv Prehrambeni aktivist.