Vas zanima kdo je vaš lokalni EU specialist? EUROPE DIRECT Podravje in Zavod PIP, ki točko gosti že od leta 2007 organizirata celodnevni družaben dogodek EU POOL PARTY, ki bo potekal v sobota, 10. julija 2021 s pričetkom ob 10. uri na Mariborskem otoku.

Skozi celoten dan se bo dogajalo ogromno! Poskrbljeno bo za osvežilno lokalo hrano& pijačo, raznovrstne animacije za vse generacije, športna tekmovanja in delavnice za najmlajše ter vse željne sodelovanja.

PROGRAM

10:00 – 18:00 EU in JAZ – Koliko (mislite, da) veste o Evropski uniji? Z raznoraznimi nagradnimi igrami bomo preverili vaše znanje o Evropski uniji. Koliko znanja pokažeš, toliko nagrad dobiš!

11:00- 17:00 Delavnica Porabi&PONOVNO uporabi (USE&RE-USE) – Ko po kosilu odvržemo vrečko od sendviča, embalažo za solate ali prazno plastenko vode, te ne izginejo, ampak postanejo okolju neprijazen odpadek. Preden zavržete embalažo, še enkrat premislite!

11:00- 17:00 Delavnica ČIST’ po domače – Mikrozelenje je enostavno vzgojiti, lahko ga gojimo na majhnem prostoru, 365 dni v letu in je prava kulinarična specialiteta. Tako tudi tisti, ki živite v bloku ne boste našli izgovora!

11:00- 15:00 Zberi EKIPO in pokaži športno STRATEGIJO – turnirske igre v odbojki, PingPong-u, ročnem nogometu in celo mini golfu.

11:00 -13:00 Stojnica OKUSI LOKALNO – pridruži se nam in se osveži s prigrizkom ali smuti-jem, pripravljenim z lokalno& domače pridelano hrano.

10:00- 17:00 EU ODER – moderator, DJ in RTV Radio Maribor bo skrbel za vašo zabavo! Poskrbel pa bo tudi, da točko EUROPE DIRECT spozna celotno Podravje. Nam boste vaše mnenje v eter zaupali tudi vi?


EUROPE DIRECT Podravje je osrednja informacijska služba za vsa splošna vprašanja v z vezi z EU, ki ponuja hitre odgovore, in zagotavlja najboljše vire informacij, nasvete, kontaktne podatke in daje informacije o pravicah in možnostih državljanov EU ter jim je na voljo v lokalnem okolju. Zagotavlja gradiva in prireja raznorazne dogodke. https://europedirect.si/sl.

Nenazadnje pa je tudi kontna točka za Konferenco o prihodnosti Evrope. Platforma, ki je dostopna na povezavi https://futureu.europa.eu/ je vozlišče konference o prihodnosti Evrope. Nudi vam priložnost, da se oglasite in poveste, v kakšni Evropi želite živeti, da sooblikujete našo prihodnost.

Dogodek delno financira Evropska unija.

Vir: https://europedirect.si/