Inštitut Wcycle Maribor skupaj z Mestno občino Maribor in javnimi podjetji sodeluje pri izvajanju evropskih projektov, ki v središče postavljajo prehod na krožne prakse (krožno gospodarstvo) na različnih vsebinskih področjih.

Inštitut je med drugim tudi partner v projektu Food Wave (http://foodwave.eu/), ki spodbuja mlade v starostni skupini od 18. do 35. let k razmišljanju o trajnostni pridelavi, potrošnji in nasploh odnosu do hrane. 

V sodelovanju z mednarodnimi partnerji in domačimi strokovnjaki pripravljajo filmski natečaj, katerega namen je spodbuditi mlade k razmišljanju o odgovornem ravnanju s hrano, in sicer od pridelave do potrošnje. Skozi video vsebine, ki jih bodo ustvarili mladi, želijo po eni strani pogledati skozi oči prihodnje generacije, po drugi strani pa njihove vrstnike ozaveščati na način, ki je mladim najbližji. Zato vabijo vse mlade v omenjeni starostni skupini, da izpolnijo prijavnico, ki se nahaja na njihovi spletni strani in do 30.11.2021 oddajo video posnetek, ki prikazuje njihova prizadevanja na temo odgovornega ravnanja s hrano. Vse oddane video vsebine bo ocenila strokovna komisija, ki bo izbrala najboljšega in ga nagradila s praktično nagrado – individualno mentorstvo strokovnjakov video produkcije filmskega društva Film Factory.

Dodatne informacije o Inštitutu Wcycle najdete na njihovi spletni strani www.wcycle.com, o projektu pa na https://wcycle.com/filmski-natecaj/ .