Motivacijsko-inspiracijski dan, 2. januar, je v začetku novega leta. Kaj je torej boljšega, kot pa začeti leto z novimi inspiracijami in s še več motivacije? Pred teboj je še celih 365 dni, ki kar čakajo, da jih najbolje izkoristiš!

ZGODOVINA MOTIVACIJSKO-INSPIRACIJSKEGA DNEVA

Motivacijsko-inspiracijski dan sega v leto 2001, ko je Kevin L. McCrudden po tragičnih dogodkih 11. septembra 2001 začutil potrebo, da vsi američani potrebujejo nekaj, kar jih bo opomnilo, da je na svetu še ogromno stvari, za katere se splača živeti. Ljudje so bili takrat prestrašeni, žalostni in izgubljeni, še posebej tisti, ki so izgubili družinske člane ali prijatelje v napadih na World Trade Center.

McCrudden je prvotno želel ta dan posvetiti pomoči ljudem postati najboljša verzija samega sebe in povečati njihov potencial skozi zastavljanje letnih ciljev.

Ideja se je razvila kar hitro in motivacijsko-inspiracijski dan danes praznujejo povsod po svetu z namenom, da spodbudijo ljudi, naj spremenijo svoja življenja na boljše.

KAKO LAHKO PRAZNUJEMO MOTIVACIJSKO-INSPIRACIJSKI DAN

Na ta dan se lahko spomniš dogodkov, ki so se zgodili 11. septembra 2001, ki so vodili v nastanek motivacijsko-inspiracijskega dneva. Prav tako lahko pomisliš na vse, ki so izgubili življenja tisti dan, hkrati pa počastiš njihov spomin s tem, da ceniš svoje življenje in ga skušaš izboljšati!

To lahko narediš na več načinov. Eden je, da pomisliš na nekoga v tvojem življenju, ki te navdihuje ter mu skušaš izkazati spoštovanje. Gesta, ki ni nujno velika: pelji ga na kosilo in se pogovarjaj o njegovem življenju, načinu, da je postal tako močan, zahvali se mu za življenske nasvete in za njegovo vlogo v tvojem življenju.

Prav tako lahko narediš kaj, kar si si želel storiti že dolgo, a si vedno preložil. Začni se učiti nov jezik, sestavi seznam knjig, ki jih želiš prebrati, vpiši se v krožek ali klub, kupi kuharsko knjigo z recepti za zdravo hrano ali kaj podobnega.

Kakorkoli se odločiš praznovati motivacijsko-inspiracijski dan, poskrbi, da bo to spremenilo tvoje življenje na bolje in ti pomagalo bolj ceniti vse, kar imaš!