Danes je kulturni praznik in le še trije dnevi nas ločijo do letošnjih informativnih dni Univerze v Mariboru. Kot prejšnje leto, bodo tudi letos ti potekali na daljavo, v platformi Microsoft Teams.

Že pred informativni dnevi naj bodoči študenti naredijo seznam fakultet, ki jih bodo virtualno obiskali, si priskrbijo čim več informacij, obiščejo fakultetne spletne strani ter spletno stran Univerze v Mariboru, namenjeno informacijam o študiju: moja.um.si. Že danes pa si lahko ogledajo del vsebin, ki so jih pripravile fakultete na platformi SPLETNI INFORMATIVNI DNEVI UM.

Platformo najdeš na naslednji povezavi: https://informativni.um.si/.

Spletni informativni dnevi bodo potekali v petek, 11. (ob 10. in 15. uri) in v soboto 12. februarja 2022 (ob 10. uri) na vseh članicah Univerze v Mariboru, kjer bodo te preko spleta organizirale dogodke, klepetalnice, predstavitve, obiskovalci bodo tudi imeli možnost za vprašanja v živo o tem, kako izbrati pravi študij, podrobnejše informacije o posameznih študijskih smereh, obštudijskih dejavnostih, možnostih za nadaljnjo kariero, vpisnih postopkih in še mnogo več. Ne zamudite tudi klepeta s študenti UM.

Prav tako svetujemo, da na družbenih omrežjih Facebook, Instragram, Youtube, poiščejo Univerzo v Mariboru in njene članice ter nam sledijo tudi tam.

Posebna pozornost velja za bodoče študente, ki bodo stanovali v študentski domovih UM. Predstavitev le-teh bo potekala v soboto, 12. februarja ob 13.30.

Za konec pa vam želim povedati, kako pomembno je, da študirate tisto, kar imate radi; vse ostalo se bo že postavilo na svoje mesto. Nekateri ljudje že od svojega petega leta vedo, kaj želijo početi, vendar za večino od nas to ne velja. In to je v redu!

Imam pa še dva verza, ki ju želim dodati, da vam data motivacijo in navdih.

“Ne sprašujte se, kaj svet potrebuje, ampak kaj vas navdaja z življenjem, in potem to počnite. Kajti svet potrebuje več ljudi, ki so zaživeli.”

Drugi je iz filma Somrak in ta govor je težko preseči: “Pri petih letih so nas vprašali, kaj bi radi postali, ko odrastemo. Naši odgovori so bili astronavt, predsednik ali v mojem primeru… princesa. Pri desetih letih so nas vprašali še enkrat in odgovorili smo, da bomo rock zvezda, kavboj ali v mojem primeru dobitnica zlate medalje. Zdaj, ko smo odrasli, pa želijo resen odgovor. No, kaj bi rekli na tole: “Kdo, za vraga, ve?! To ni čas za sprejemanje trdnih in hitrih odločitev; to je čas za napake. Vstopite na napačen vlak in obtičite nekje, kjer je hladno. Zaljubi se – veliko. Izpopolni se v filozofiji. Premisli si. Nato si še enkrat premisli, ker nič ni trajno. Zato naredite čim več napak. Tako nam nekega dne, ko nas bodo spet vprašali, kaj želimo biti, ne bo treba ugibati. Vedeli bomo.”