V Študentskem svetu Univerze v Mariboru smo tudi v tem letu in na žalost še naprej trajajoči epidemiološki situaciji pripravili že tradicionalno krvodajalsko akcijo, ki je potekala v sodelovanju z Območnim združenjem rdečega križa Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor in projektom Epruvetka, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Maribor. Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru so potekale 14. in 15. marca 2022 v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

V okviru tega projekta, pa smo se letos odločili organizirati tudi predavanje na temo krvodajalstva, darovanja kostnega mozga oziroma krvotvornih matičnih celic ter darovanja organov in tkiv po smrti. Predavanje je bilo, v sodelovanju s projektom Epruvetka, izvedeno 9. marca 2022 ob 16. uri, v predavalnici Alfa, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI). Iskrena zahvala gre ob tej priložnosti tudi prodekanici za študentska vprašanja Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), Vasilki Saklamaevi, ki nam je pomagala pri organizaciji predavanja na njeni matični fakulteti. Izmed vseh udeležencev predavanja smo na koncu izžrebali tudi prejemnika praktične nagrade, za kar tudi njemu ponovno iskreno čestitamo.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem študentom in zaposlenim na Univerzi v Mariboru, ki so se udeležili krvodajalske akcije in predavanja na temo krvodajalstva, darovanja kostnega mozga oziroma krvotvornih matičnih celic ter darovanja organov in tkiv po smrti. Darovanje krvi slovi kot ena izmed najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. Hvala vsem krvodajalcem, da ste s svojim nesebičnim dejanjem pomagali nekomu rešiti življenje.