Vsako leto 7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja. Na Univerzi v Mariboru vsako leto poskrbimo za teden s pestrim programom brezplačnih aktivnosti in delavnic. Te zanima, kako so potekale?

»V znamenje svetovnega dne zdravja, 8. aprila smo v okviru Študentskega sveta Univerze v Mariboru pripravili različne aktivnosti za študente in sicer ples ob drogu, aerial yoga, vaje za aktivni odmor, boks trening, predavanje o prehrani – prehranski miti in sestava uravnoteženega krožnika in video recept. Delavnice so bile raznolike, saj so raznoliki tudi naši interesi. Z izvajalci in delavnicami sva zelo zadovoljni. Meniva, da sva se naučili kar nekaj uporabnih stvari pa nekaj novih tudi poskusili. Upava, da je bilo všeč tudi udeležencem in si želiva, da bi jih bilo še več«, sta povedali organizatorki projekta, Janja Orovič in Ajda Lipnik.

V ponedeljek, 4. aprila, se je izvajala delavnica plesa ob drogu, ki je oblika umetnostnega plesa, pri katerem se akrobacije izvajajo na in ob vertikalnem drogu. Spoznali smo osnove tega plesa in potem tudi poskusili izvajanje vaj z drogom. 

Delavnica Jake Mlinška o aktivnem premoru za študente je na žalost odpadla, a smo na družbenih omrežjih lahko spremljali različne videe z vajami, kot so vaje za aktivno pavzo med daljšim sedenjem.

V sredo, 6. aprila, je potekala delavnica boksa, plemenite veščine, ki je pri nas vedno bolj priljubljena. Najprej so spoznali in se naučili 6 osnovnih udarcev, nato pa so le te vadili v parih. Izvajali so tudi vaje za moč.

V četrtek, 7. aprila, smo se spoznali sestavo uravnoteženega krožnika in prehranske mite z Zalo Mlinšek. Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno, dobili pa smo kar nekaj odgovorov na naša vprašanja.

V petek, 8. aprila, se je izvajala delavnica Aerial Yoge, inovativne oblike telesne vadbe, pri kateri podaljšamo in razbremenimo hrbtenico ter aktiviramo mišice celotnega telesa. Udeleženci so bili nad vadbo navdušeni, naučili so se veliko različnih vaj in aktivirali vse mišice svojega telesa, kar nekajkrat pa so se znašli tudi v položajih obrnjeni na glavo.

Teden zdravja in delavnice za študente so popestrile teden številnim študentom. Našla se je aktivnost za prav vsakega študenta in vsi udeleženci so bili zelo zadovoljni z delavnicami. Celoten projekt je bil zelo uspešen in z veseljem ga bomo izvajali še v prihodnje!

Najlepša hvala tudi donatorju UŠC Leona Štuklja, ki je poskrbel za nagrade udeležencem. Nekaj utrinkov iz dogodkov si lahko ogledate spodaj, ostale utrinke pa najdete v galeriji.