Ob svojem 15. rojstnem dnevu nas Art kamp na prenovljeni promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor, od 24. junija do 2. julija, vsak dan med 9. in 20. uro, pogosti s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo. 

Art kamp je velika družina, v kateri sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Skupaj rastejo, cvetijo in se radostijo. Pri izvedbi programov so jim v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom, zato vabijo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljci in prostovoljke na festivalu Art kamp!

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj: https://www.marsmaribor.org/wp-content/uploads/2022/05/OPIS-SKLOPOV-AK-2022.pdf.

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v petek, 17. 6., med 17. in 19.30 in v soboto, 18. 6, med 10. in 12.30, v mestnem parku. V prijavnici izberite termin, ki vam bolj ustreza, za vse, ki pa vam ne bi ustrezal nobeden od datumov, pa se bodo dogovorili individualno, v kolikor bo to potrebno. 

Udeležili se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (20.–23. junij), kjer boste skupaj pripravljali scenografijo festivala. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna in pogoj za sodelovanje na festivalu, saj se boste na tak način spoznali in uskladili pričakovanja za skupno delo. 

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala boste sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca.  Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let. 

Prijavite se lahko do 17. 6., s prijavnico, ki se nahaja tukaj: https://forms.gle/uqVgyVqtoo334naz9.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije so vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorico prostovoljk in prostovoljcev, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

Veselijo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!