In je tukaj že mesec maj, ki je hkrati zadnji teden poletnega semestra v tekočem študijskem letu. Ti že primanjkuje motivacije? Verjetno nisi edini. A imej v mislih: malo še, pa je tukaj zaključek tega študijskega leta!

Odštevamo zadnje tedne poletnega semestra tekočega študijskega leta. Težave s koncentracijo ob teh lepih sončnih popoldnevih in pomanjkanje motivacije so v tem obdobju nekaj čisto običajnega. Zato imamo zate nekaj nasvetov, kako uspešno končati semester in nato uživati v poletju!

NASVETI:

  • NAREDI SI NAČRT

Vedno je dobra praksa, da imaš pripravljen načrt za prihajajoče obveznosti. Naredi si plan, kdaj jih boš opravil, katere so pomembnejše od drugih in kako se boš lotil dela.

  • ODSTRANI MOTNJE

Hitro pomanjkanje koncentracije je ena izmed pogostih težav pri učenju in opravljanju obveznosti. Če se ti to pogosto dogaja, je pomembno, da iz svoje okolice odstraniš moteče dejavnike, ki ti jemljejo koncentracijo.

  • POZITIVNO MIŠLJENJE

Včasih moramo samemu sebi povedati, da zmoremo. Že to je lahko dovolj dobra motivacija in zagon za opravljanje svojih obveznosti. Prav tako se ob uspehih nagradimo ali ob padcih kaznujemo. Veliko nas je takih, ki znamo biti pretirano samokritični, kar je lahko dobra stvar, a le v določeni meri.

Vedeti moraš, da se učiš zase in za svojo prihodnost. Mi pa verjamemo vate, da ti bo uspelo, da boš opravil vse, kar si si zadal in uspešno zaključil poletni semester ter užival v poletnih počitnicah!