Vsakemu od nas se včasih zgodi, da si naredimo plane za opravljanje obveznosti v določenem dnevu, nato pa po kosilu ugotovimo, da še nismo pričeli. Kako lahko rešimo tako situacijo?

Vsak od nas se je že znašel v podobni situaciji. Verjetno se nam večini to dogaja sedaj, ko so zunaj lepi, sončni in topli dnevi, ki jih želimo kar najbolje izkoristiti v družbi prijateljev, se ukvarjati s športom, iti na sprehod in podobno. Ali pa v zimskem času, ko so dnevi kratki in se hitro stemni. A tudi ko pride do takšne situacije, še ni vse izgubljeno.

Kaj pa lahko naredimo, če tako po nepotrebnem »zapravimo« del dneva? Zate smo pripravili nekaj nasvetov, za katere upamo, da ti bodo pomagali rešiti takšne situacije.

  1. Pomisliti moramo, koliko dela in kakšno delo imamo.
  2. Razmislimo, katere naloge imajo višjo prioriteto.
  3. Če imamo vsaj kanček energije, opravimo kakšno izmed nalog z višjo prioriteto.
  4. Če se nam z nalogami ne mudi in nimamo dovolj energije, da bi opravili kakšno, se raje posvetimo samemu sebi in delo preložimo na naslednji dan.
  5. Vzemi veliko nalogo in jo razdeli na manjše dele ter naredi toliko, kot zmoreš, tudi če ne vsega.
  6. Sprejmi, da si izgubil nekaj časa in si vzami 30 minut ter počni nekaj, kar imaš rad. Ko boš prišel nazaj z bistro glavo, se boš lažje lotil dela.

Vsak od nas ima dneve, ki niso produktivni, a lahko se potrudimo nadoknaditi izgubljeni čas, ali pa vsaj rešiti dan in narediti neko malo, a produktivno delo. Hkrati pa se moramo naučiti sprejeti to, da vsak dan ne more biti enako uspešen kot drugi.

Imej pa v mislih: če se počutiš preobremenjeno in poskušaš najti izgovor, da dela ne opraviš, se spomni, da je uspeh vsota majhnih naporov, ki se ponavljajo iz dneva v dan. Nima smisla, da se obremenjuješ z delom, ki ga nisi naredil, namesto tega se osredotoči na to, kar lahko storiš.