Slovenija Donor je slovenski register (seznam) nesorodnih oseb, ki so pripravljene darovati krvotvorne matične celice za bolnike s krvnim rakom, za katere je presaditev teh celic velikokrat edina možnost za preživetje.

V Sloveniji vsako leto več bolnikov s krvnimi raki, tako odraslih kot tudi otrok, potrebuje nesorodnega darovalca krvotvornih matičnih celic Slovenija Donor je slovenski register nesorodnih oseb, ki so pripravljene darovati krvotvorne matične celice za bolnike s krvnim rakom, za katere je presaditev KMC velikokrat edina možnost za preživetje.

Obsežnejši kot je register darovalcev, večja je možnost, da bomo našli bolniku tkivno skladnega. Zato sta Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo in Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino združila moči v kampanji »Daj Se Na Seznam«, ki osvešča javnost o pomenu nacionalnega registra darovalcev KMC in vzpodbuja k vpisu v Slovenija Donor. 

Več o tem si lahko prebereš na https://www.slovenijadonor.si/ in se vpišeš v register. Seveda pa te hkrati lepo vabijo na krvodajalske akcije, ki potekajo skozi celo leto v UKC Maribor.