Študentski svet Univerze v Mariboru (ŠS UM) je organ Univerze v Mariboru, ki ga sestavljamo predstavniki študentov vseh fakultet in predstavnika stanovalcev študentskih domov, s čimer enakopravno zastopamo vse članice univerze. Delujemo po načelu “Od študentov za študente”.

Naše temeljne naloge so zavzemanje za dobrobit študentov (zastopanje pravic študentov, reševanje študentske problematike, organiziranje dogodkov za študente), sodelovanje v organih in komisijah ter soodločanje pri oblikovanju Univerze v Mariboru.

Z željo po oblikovanju kakovostne in med sabo povezane ekipe se študentski predstavniki vsako leto odpravimo na izobraževalno-motivacijski vikend, kjer skozi kakovostne delavnice nadgrajujemo znanje za še boljše zastopanje študentskih interesov.

Tako smo tudi letos v začetku septembra izpopolnjevali svoje znanje in veščine v objemu narave na Rogli.

Čez začetne Team building delavnice smo se med sabo zbližali ter urili veščine skupinskega dela in komunikacije. V naslednjih dneh so sprva sledile delavnice o študentskem predstavništvu, kjer smo dopolnili svoje znanje o organiziranosti UM, pravicah in dolžnostih študentov, delovanju ŠS UM, zastopanju študentskega mnenja v komisijah itd. Delavnicam o študentskem predstavništvu so sledile kakovostne delavnice, na katerih smo se učili osnov bontona pod vodstvom mag. Simone Lečnik Očko (bontonologinja, Lumia, Akademija vrednot), veščin javnega govorjenja in nastopanja ter argumentiranja pod vodstvom dr. Zdravka Zupančiča (Šola retorike d.o.o.) ter inovativnosti in kreativnosti pod vodstvom Matije Goljarja (podjetnik in ustanovitelj podjetniškega inkubatorja Ustvarjalnik).

Vseeno pa je med predavanji ostalo dovolj časa za spoznavanje čudovitega lokalnega okolja na Poti med krošnjami.

Radi pa bi se zahvalili podjetjem, ki so pripomogla k izvedbi čudovitega izobraževalno-motivacijskega vikenda.