Hitro se približujejo božično-novoletni prazniki in s tem tudi vstop v novo leto 2023. Še ne veš, kje bi preživel praznovanje za prednovoletni večer? 

Upamo, da ste imeli v letu 2022 veliko vzponov, če pa je bilo tudi kaj padcev, smo lahko veseli, da se leto bliža koncu in lahko nadaljujemo k večjim in boljšim stvarem v letu 2023.  

Kmalu se bomo poslovili od starega leta in pozdravili novo leto. Ob tem trenutku lahko razmislimo, kaj vse smo naredili, doživeli in preživeli v preteklem letu in si tudi zastavimo cilje in želje za prihodnje koledarsko leto.  

Silvestrovo, zadnji dan v koledarskem letu, pa se spodobi preživeti na poseben način in ne le kot navaden dan. Kako torej lahko pozdraviš novo leto? Zate smo pripravili seznam stvari, ki jih lahko počneš na zadnji dan leta! Preden pa se odločiš in narediš načrt, kaj boš počel na ta dan in s kom boš praznoval, si vzami trenutek in določi svoje namene za prihajajoče leto. Kaj vse želiš doseči v novem letu? Kaj želiš premagati ali obvladovati? Kako upaš, da se bo izteklo prihodnje leto?  

Po vsem svetu so dogodki, ki se odvijajo na zadnji dan leta, nekaj posebnega. Večina večjih mest pripravi koncerte in pestro dogajanje na Silvestrov večer, veliko jih novo leto pozdravi s fantastičnimi ognjemeti. 

Nekateri želijo praznike preživeti v toplem objemu doma, druge pa premami preživljanje praznikov v tujini. Pa si poglejmo nekaj najbolj priljubljenih destinacij, kjer lahko preživiš zadnji večer koledarskega leta in pozdraviš novo leto! 

V naši okolici je veliko zanimivih mest, ki nam pričarajo lep vstop v novo leto in so na Silvestrovo zelo turistične. Kraje v tujini, ki jih Slovenci radi obiskujemo, si lahko pogledaš na spodnjem seznamu:  

  1. ZAGREB 
  1. BUDIMPEŠTA 
  1. GRAZ 
  1. TRST 
  1. DUNAJ 

Kje pa lahko praznuješ novo leto v Sloveniji? Tudi pri nas imamo veliko zanimivih praznovanj na silvestrovo, praznično vzdušje v mestih in novoletne sejme. Pripravili smo tudi seznam slovenskih mest, ki jih lahko obiščeš in tam praznuješ vstop v novo leto! 

  1. LJUBLJANA 
  1. MARIBOR

Veliko silvestrovanje v Mariboru - dogodki v občini Maribor | MojaObčina.si

  1. KOPER 
  1. CELJE 

Si že dobil kakšno idejo, kje bi preživel Silvestrovo in pozdravil novo leto? Seveda pa to, kje pričakaš novo leto, ni najbolj pomembno. Pomembno je, s kom praznuješ, s prijatelji ali partnerjem, ali družino.