Organizacijski odbor OFEM 2023 Maribor se iskreno zahvaljuje vsem študentom, ki bivajo v ŠD UM in so do danes že podpisali aneks za prostovoljno začasno izselitev v času Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo potekal v Mariboru letos poleti med 23. in 29. julijem.

KAJ JE SPLOH OFEM 2023 MARIBOR?

Olimpijski festival Evropske mladine (OFEM) je z več kot 30-letno tradicijo največji več panožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom in mladim športnikom predstavlja prvo srečanje z olimpizmom ter nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijade.

To je edinstvena priložnost za mesto, da lahko obiskovalce 48 držav združi na edinstvenem dogodku v celoti pod streho mesta Maribor, kjer bodo z izjemnim športnim programom ter atraktivnimi spremljevalnimi dogodki priča nepozabnim trenutkom, ki se bodo zagotovo zapisala v zgodovino mesta, države in srca vseh udeležencev.

Oglejte si promocijski posnetek, kjer so prikazane tudi vse športne discipline, katere bodo na OFEM 2023 Maribor.

KAJ TO POMENI ZA VAS ŠTUDENTI, KI BIVATE V ŠTUDENTSKIH DOMOVIH?

Ker se bo v času festivala v Mariboru mudilo cca. 3.600 udeležencev, je za namestitev tako velikega števila obiskovalcev potrebno rezervirati vse možne namestitvene enote, ki so na voljo v Mariboru (hotele, hostle, centre za šolske in obšolske dejavnosti, dijaške in študentske domove ter apartmaje). To je tudi tradicija festivala – do sedaj je v vsako mesto, ki je gostilo festival, za potrebe namestitev stopilo skupaj, kar pomeni, da so študentski in dijaški domovi bili zelo pomemben del za izvedbo in tako je tudi pri nas.

Ekipa OFEM vam bo nudila vso podporo (pomoč pri začasni izselitvi in priselitvi, nudili vam bodo ustrezno varovano skladiščenje osebnih predmetov, zagotovili vam bodo oprostitev stanarine za mesec julij, sobe bodo pred in po dogodku očistili in poskrbeli, da popravijo tisto kar bi bilo morebiti poškodovano).

Zavedajo se tudi, da se nekateri študentje ne morejo izseliti zaradi osebnih razlogov (socialno ogroženi, družine, …), zato bo Uprava ŠD UM vsakega posameznika tudi individualno obravnavala z namenom, da se odgovori na vsa vprašanja.

VPRAŠAJ NAS, KAR TE ZANIMA!

Za vsa vprašanja na temo začasne izselitve so vam na voljo na: info@eyof-maribor.com ali jih poiščete v naslednjih dneh na različnih lokacijah, kar pred vašim domom. Kje vse bodo in kdaj nas lahko ujamete, najdete spodaj:

PRIHAJA VELIKA NAGRADNA IGRA ZA ŠTUDENTE!

Spremljajte njihovo uradno spletno stran: www.eyof-maribor.com ali svoj e-poštni nabiralnik, kamor boste v naslednjih dneh prejeli navodila za sodelovanje v »Veliki nagradni igri za študente«, kjer lahko z malo sreče v žrebu osvojite bogate nagrade. Šušlja se, da je prva nagrada električni skiro, tako da se splača.

Spremljajte pa tudi njihov Facebook profil: @eyof.maribor2023 ali Instagram profil: eyof2023_mariborsi, kjer vas skoraj vsak mesec čaka kakšna nagradna igra z lepimi in praktičnimi nagradami. Trenutno poteka nagradna igra, kjer bodo 10 osebam podelili vstopnice za drsanje v Ledni dvorani Maribor.