Obveščamo vas, da je nova spletna platforma Študentski izzivi Univerze v Mariboru (Spletna platforma ŠI:UM) začela delovati 1. februarja 2023. 

Osnovni namen Spletne platforme ŠI:UM, ki je bila razvita za potrebe Univerze v Mariboru (UM), je omogočiti informacijsko podprto mreženje med študenti UM, pedagoškim kadrom in delodajalci za sodelovanje pri različnih znanstvenih, raziskovalnih, projektnih in drugih razvojnih (inovativnih) ter strokovnih dejavnostih na UM. 

Spletna platforma ŠI:UM nudi tudi podporo za promocijske in diseminacijske aktivnosti UM na področju vključevanja. Študentski izzivi Univerze v Mariboru (ŠI:UM) so namenjeni spodbujanju inovativnih idej in sodelovanju študentov, pedagoškega kadra in delodajalcev na različnih področjih, vključno s področji tehnologije, družboslovja, naravoslovja in umetnosti. 

Študentski izzivi UM predstavljajo priložnost za pridobivanje izkušenj, širjenje znanja, razvijanje spretnosti in izgradnjo kariere. Študenti se lahko vključijo v raziskovalne projekte, startup podjetja, inovativne delavnice, hackathone in druge podobne dejavnosti. 

V letu 2023 in v prihodnjih letih bo ključna dodatna podpora predstavljala poenostavitev procesov dela vključenih v različne projektnih nalogah, še posebej pri projektih Študentski izzivi Univerze v Mariboru (ŠI:UM). Spletna platforma ŠI:UM zagotavlja enotno dokumentno središče in osnovo za komuniciranje v virtualnem okolju vsem vključenim deležnikom. 

Vabljeni k prijavi na Spletno platformo ŠI:UM preko spletnega naslova https://si.um.si/ in njeni uporabi. Za vse dodatne informacije lahko pišete tudi na studentski.izzivi@um.si.  

Uporabljeni viri: