Univerzitetni športni center Leona Štuklja je center za šport, rekreacijo in sprostitev študentov, zaposlenih in drugih uporabnikov. Nahaja se v centru Maribora in je odprt vse delovne dni v tednu. 

Študenti imajo na Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja veliko ugodnosti. Prva in najpomembnejša ugodnost je seveda nižja cena vstopnic. Študenti lahko ob predložitvi veljavne študentske izkaznice vstopnice za športne aktivnosti kupijo po posebnih, znižanih cenah. Poleg tega imajo študenti na voljo tudi številne brezplačne vadbe, kot so aerobika, joge, pilates, fitnes, plavanje in druge športne aktivnosti. 

V okviru Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja lahko študentje sodelujejo tudi v športnih tekmovanjih, ki so organizirana za različne študentske klube, med drugim tudi v okviru Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru. Tekmovanja so odprta za vse študente, ki želijo tekmovalno udejstvovati oziroma se preizkusiti na športnih tekmovanjih. V klubu si lahko študenti tudi izposodijo športno opremo in pripomočke. 

Poleg tega imajo študenti tudi možnost uporabe fitnesa in bazena v prostem času. Fitnes je opremljen z moderno opremo, ki omogoča različne vrste vadb s pomočjo katerih je mogoče krepiti večino vrst mišičnih skupin. Bazeni, ki so na voljo, so primerni za plavalce vseh nivojev in so opremljeni z različnimi vodnimi elementi, ki omogočajo številne vodne aktivnosti. 

Študenti lahko koristijo tudi druge ugodnosti, kot so različni tečaji, seminarji in delavnice na področju športa in rekreacije. Na voljo so tudi različni športni programi, ki so prilagojeni študentom s posebnimi potrebami. 

Univerzitetni športni center Leona Štuklja je zato odlična izbira za študente, ki želijo ohranjati zdrav življenjski slog in se sprostiti med študijem. Študenti imajo na voljo številne ugodnosti in možnosti, ki jim omogočajo, da se aktivno ukvarjajo s športom in rekreacijo. Če vam naštejemo le nekaj primerov: 

  • Študentska mesečna vstopnica za neomejeno uporabo fitnesa je cenejša.
  • Študenti, ki jih zanima športno plezanje, imajo možnost, da to storijo ceneje.
  • Študenti lahko koristijo tudi brezplačne skupinske vadbe, kot so aerobika, joga, pilates in druge skupinske vadbe pod pogojem, da so včlanjeni v program ZDRAVE ZABAVE in imajo status študenta.  
  • Študenti, ki se želijo enkrat na teden preizkusiti v skvošu, imajo sedaj to možnost.
  • Enkrat tedenska igra badmintona za celoten mesec je cenejša. 
  • Študenti imajo tudi možnost klasične rekreacije (nogomet, košarka, odbojka) za 7,5 evra na leto. 

Študenti lahko torej koristijo številne športne ugodnosti po nižjih cenah. Poleg tega je na voljo tudi možnost nakupa drugih vstopnic in mesečnih kart, ki so prilagojene različnim potrebam in željam. Za vse dodatne informacije vam svetujemo, da obiščete naslednjo spletno stran

Uporabljeni viri: