Prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru je 31. 3. 2023 izdala Sklep o razpisu nadomestnih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru, zaradi prostih mest člana/namestnika člana Študentskega sveta Univerze v Mariboru, in sicer iz članic:

 

  • Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo UM, za člana;
  • Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, za člana;
  • Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, za namestnika člana;
  • Fakultete za zdravstvene vede UM, za namestnika člana..

Kandidacijski postopek za člane ter namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru, se je pričel z dnem objave sklepa in se zaključil 3. 5. 2023 ob 10. uri. Za člana oz. namestnika člana Študentskega sveta UM je lahko kandidiral vsak študent, ki ima status študenta Univerze v Mariboru in je vpisan na članici, ki je navedena v 1. točki Sklepa.

Na podlagi 3. 4. točke Sklepa je Volilna komisija univerze za volitve študentov, na svoji seji dne 3. 5. 2023 pregledala prispele kandidature in sprejela Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur za člane in namestnike članov Študentskega sveta UM, ki ga najdete na povezavi spodaj: SEZNAM KANDIDATUR.

Študentski sveti članic so se sestali ter izvolili člana in namestnika člana Študentskega sveta UM, v času od 15. 5. 2023 do 19. 5. 2023. Poročila o izvoljenih kandidatih v Študentski svet Univerze v Mariboru si lahko ogledate v prilogi. 

 

Priloga:

Razpis nadomestnih volitev ŠS UM_11-4-2023

Seznam kandidatur v Študentski svet UM

Poročilo o izvolitvi člana ŠSUM_FERI

Poročilo o izvolitvi namestnika člana ŠSUM_FERI

Poročilo o izvolitvi člana ŠSUM_FKKT

Poročilo o izvolitvi namestnika člana ŠSUM_FZV