V Univerzitetni športni ligi za prvaka Univerze v Mariboru 2022/23 je 4. 4. 2023 potekal vrhunec sezone, finale lige. Na finalnem turnirju Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru smo po napetih tekmah v odličnem vzdušju podelili odličja in nagrade najboljšim ekipam v posameznih disciplinah – Vzajemni nogometni ligi, Vzajemni košarkaški ligi in Decathlon moški ter ženski odbojkarski ligi. Zagotovo pa so bili tudi navijači s tribun tisti, ki so z glasnim navijanjem poskrbeli za odlično vzdušje v dvorani Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja.

Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje, ki ga organizira Študentski svet Univerze v Mariboru in v katerem se pomerijo ekipe fakultet UM. Ekipe študentov so se v ligi pomerile v nogometu, košarki in odbojki, ekipe študentk pa v odbojki. Letos se je prijavilo kar 14 nogometnih ekip, 9 košarkaških, odbojko pa je zastopalo 8 moških in 8 ženskih ekip. Tekmovanja v različnih športnih panogah so potekala vse od začetka študijskega leta, v finale pa sta se uvrstili le 2 najboljši ekipi v vsaki kategoriji.

Na finalnem turnirju, so si gledalci lahko najprej pogledali mala finala, tekme za 3. mesta, v vseh disciplinah, kasneje pa so organizatorji pripravili vse za glavne tekme večera. Med samimi odmori je za zabavo navijačev poskrbela navijaška skupina Borci in Atena Bošnjak, moderatorka finalnega turnirja, ki je zaradi odličnega navijanja gledalcev, poskrbela za igre in tekmovanja, kjer so lahko tudi oni osvojili čudovite nagrade.

Tekmovalci so se izkazali s svojimi izjemnimi športnimi sposobnostmi in veliko predanostjo ter tako zagotovili vrhunski športni dogodek za vse navijače in ljubitelje športa. Po izjemno tekmovalnih tekmah, ki so potekale čez cel dan, smo dobili najboljše ekipe letošnje tekmovalne sezone 2022/2023, ki pa so:

VZAJEMNA KOŠARKAŠKA LIGA:

1. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

2. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

3. Fakulteta za energetiko

VZAJEMNA NOGOMETNA LIGA:

1. Ekonomsko-poslovna fakulteta

2. Pedagoška fakulteta

3. Medicinska fakulteta

DECHATHLON ODBOJKARSKA LIGA – ženske:

1. Ekonomsko-poslovna fakulteta

2. Medicinska fakulteta

3. Pedagoška fakulteta

DECHATHLON ODBOJKARSKA LIGA – moški:

1. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

2. Fakulteta za strojništvo

3. Medicinska fakulteta

Potekal je tudi izbor najkoristnejših igralcev finala, podelili pa smo tudi nagrado za naj strelca celotne sezone, ki jo je prejel Vid Rozman.

Najkoristnejši igralci finala so bili:

  • VZAJEMNA KOŠARKAŠKA LIGA: Andraž Škof
  • VZAJEMNA NOGOMETNA LIGA: Aljaž Pernek
  • DECHATHLON ODBOJKARSKA LIGA – ženske: Alja Maučnik
  • DECHATHLON ODBOJKARSKA LIGA – moški: Marko Plankelj

Čestitke vsem zmagovalnim ekipam in posameznikom, ki so sodelovali v finalnem turnirju Univerzitetne športne lige za prvaka UM.