V današnjem digitalnem svetu so aplikacije postale nepogrešljivo orodje za študente. Z njihovo pomočjo lahko olajšamo študijske naloge, organiziramo urnike, izboljšamo koncentracijo in celo izboljšamo naše počutje. Čeprav je na voljo širok izbor aplikacij, smo izbrali pet najboljših: 

  1. Office Lens: Digitalizirajte svoje zapiske in dokumente 

Office Lens je aplikacija, ki študentom pomaga digitalizirati in organizirati zapiske in dokumente. Aplikacija omogoča, da s pametnim telefonom fotografirate zapiske ali dokument ter ga pretvorite v obliko, ki je primerna za urejanje in shranjevanje. Office Lens samodejno obreže, izboljša in uravna slike, kar zagotavlja jasnost in berljivost. 

Poleg tega ima Office Lens možnost pretvorbe slik v besedilo, kar pomeni, da lahko prepoznane besede urejate, kopirate in delite s sošolci. S tem si lahko olajšate prenašanje informacij iz fizičnih beležk v digitalno obliko ter omogočijo hitrejše iskanje in organiziranje pomembnih podatkov. 

  1. Stay Focused: Ohranite osredotočenost in produktivnost 

Stay Focused je aplikacija, ki pomaga študentom ohraniti osredotočenost in produktivnost med urami učenja. Aplikacija uporablja tehniko časovnega upravljanja, imenovano Pomodoro tehnika. Deluje na principu razdelitve časa na obdobja intenzivnega dela (pomodori) in kratkih premorov. 

Stay Focused študentom omogoča nastavitev časovnih intervalov za delo in odmor ter jih opozarja ob prehodu med obdobji. To pomaga vzdrževati visoko koncentracijo in izboljšuje učinkovitost. Poleg tega aplikacija beleži čas, porabljen za vsako nalogo, kar omogoča vpogled v produktivnost in prilagajanje urnika za optimalne rezultate. 

  1. Photomath: Pomoč pri matematiki na dosegu roke 

Za študente, ki se srečujejo z izzivi pri matematiki, je aplikacija Photomath pravo odkritje. S preprostim postopkom fotografiranja matematičnega problema aplikacija prepozna in reši enačbo ter prikaže podrobno razlago rešitve. Photomath se lahko uporablja kot učno orodje ali kot sredstvo za preverjanje pravilnosti rešitev. 

Poleg tega aplikacija ponuja tudi funkcijo grafičnega kalkulatorja, ki omogoča risanje grafov funkcij. S tem pomaga pri vizualizaciji matematičnih konceptov in boljšemu razumevanju. 

  1. Sleep Cycle: Izboljšajte svoj spanec in počutje 

Spanec ima pomemben vpliv na študentsko uspešnost in počutje. Sleep Cycle je aplikacija, ki uporablja senzorje pametnega telefona za sledenje in analizo vašega spanca. Aplikacija beleži kakovost spanja, cikle spanja ter omogoča postopno prebujanje v optimalnem trenutku. 

Sleep Cycle uporablja zvoke narave in nežne zvoke za prebujanje, kar zagotavlja manj stresno izkušnjo zbujanja. 

  1. Habitica: Povežite študij z zabavo in vzdržujte produktivne navade 

Habitica je edinstvena aplikacija, ki pretvori vašo študijsko rutino v igro. Deluje na principu, da vsak študij in vsako produktivno opravilo pridobi izkušnje, nagrade ter napreduje skozi različne ravni.  

Habitica omogoča ustvarjanje navad, dnevnih opravil in dolgoročnih ciljev. Ko uspešno izpolniš nalogo ali dosežeš cilj, prejmeš virtualne nagrade in napreduješ v igri. Poleg tega aplikacija omogoča tudi povezavo s prijatelji, ki lahko skupaj delajo na svojih ciljih in si izmenjujejo nasvete. 

Bonus aplikaciji: Exam Countdown in mCobbis 

  • Exam Countdown je aplikacija, ki pomaga študentom slediti datumom in časom izpitov. S preprostim vnosom datuma in imena izpita, aplikacija ustvari pregleden koledar s števcem dni do vsakega izpita. To je zelo koristno pri organizaciji časa in prioritizaciji študijskih obveznosti. 
  • mCobbis je aplikacija, ki omogoča dostop do informacij slovenskih knjižnic (med njimi je tudi Univerzitetna knjižnica Maribor in knjižnice fakultet Univerze v Mariboru). Omogoča iskanje in rezervacijo gradiva, podaljšanje roka izposoje in še več.