Študentska leta so odlična priložnost, da spoznaš svet okoli sebe. Eden izmed najboljših načinov, kako to doseči, je s potovanji. Potovanja omogočajo vpogled v različne kulture, navade ter načine življenja, hkrati pa nudijo tudi nepozabne spomine. Našli smo pravljičnih 7 destinacij, kamor lahko potuješ tudi s študentskim proračunom. 

1. Praga, Češka 

Praga, prestolnica Češke republike, je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za popotnike v Evropi. Mesto je znano po svoji bogati zgodovini, impresivni arhitekturi in pestrem nočnem življenju. Obiščete lahko znameniti Praški grad, se sprehodite po ulicah starega mestnega jedra in uživate v lokalnih specialitetah. Cene hrane, pijače in prenočišč so relativno nizke v primerjavi z drugimi evropskimi prestolnicami. 

2. Budimpešta, Madžarska 

Budimpešta, glavno mesto Madžarske, je prav tako odlična izbira za študentsko potovanje. Mesto se ponaša z razkošno arhitekturo, termalnimi kopelmi in živahnimi trgi. Obiščete lahko Budimski grad, se sprostite v eni izmed termalnih kopeli ali pa se sprehodite ob reki Donavi. Cene v Budimpešti so prijazne študentskemu proračunu, zaradi bližine pa tudi prevoz (z avtobusom ali vlakom) ni prevelik zalogaj. 

3. Lizbona, Portugalska 

Če si želite odkriti obalo Atlantskega oceana, je Lizbona prava izbira. Portugalska prestolnica vas bo očarala s svojimi pisanimi hribovitimi ulicami, razglednimi točkami in prijaznimi ljudmi. Obiščite stari mestni del Alfama, se povzpnite na São Jorge in uživajte v svežih morskih sadežih. 

4. Krakov, Poljska 

Krakov je biser Poljske, poln zgodovinskih zakladov. Stari mestni del je uvrščen na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine in ponuja obilo možnosti za raziskovanje. Obiščite Wawel grad, se sprehodite ob reki Visli in se ustavite v eni izmed tradicionalnih poljskih restavracij ter poskusite pieroge. 

5. Split, Hrvaška 

V kolikor vas mika sosednja Hrvaška, je Split ena izmed privlačnih destinacij za sončenje, kopanje in raziskovanje. Obiščite Dioklecijanovo palačo, se sprehodite po obmorski promenadi ter se odpravite na bližnje otoke.  

6. Pulija, Italija 

Pulija je čarobna regija na jugu Italije, ki je morda manj znana, a zagotovo vredna obiska. Znana je po svoji slikoviti obali, belih kamnitih mestih, oljčnih nasadih in bogati kulinariki. Raziščite čudovito mesto Alberobello s svojimi stožčastimi strehami, se sprostite na idilični obali v mestu Polignano a Mare ali pa okusite morske sadeže v italijanskih restavracijah. Pulija ponuja pristno italijansko izkušnjo in je hkrati prijazna tudi za študentski proračun. 

7. Istanbul, Turčija 

Istanbul, mesto na presečišču Evrope in Azije, je idealno za popotniške duše. Odkrijte bogato zgodovino središča mesta, imenovanega Sultanahmet, ki vključuje ikonično modro mošejo Hagia Sophia in Veliki bazar. 

Študentska leta so idealen čas za raziskovanje sveta, zato izkoristite priložnost in se podajte na svojo naslednjo pustolovščino.