Avgust je čas sončnih dni, dopustov in sproščanja, vendar pa se lahko včasih poletne temperature in obveznosti naberejo ter vplivajo na naše duševno zdravje. Zato je pomembno, da tudi v tem času poskrbimo zase in za svoje dobro počutje. Tu je nekaj nasvetov, kako ohraniti duševno zdravje v mesecu avgustu:

  1. Dnevne rutine za sprostitev: Kljub poletnemu vzdušju je pomembno, da ohranjate svoje dnevne rutine za sprostitev. Redna vadba, meditacija ali branje knjige so odlični načini za zmanjšanje stresa in skrbi.
  2. Povežite se z naravo: Avgust je idealen čas za preživljanje časa na prostem. Sprehod v naravi, opazovanje sončnega zahoda ali preprosto sedenje pod drevesom lahko pomaga pri umirjanju uma in občutku povezanosti z okolico.
  3. Omejite digitalno uporabo: Medtem ko so družabna omrežja in pametni telefoni nepogrešljivi del našega vsakdana, je pomembno, da si v avgustu vzamete čas za omejitev digitalne uporabe. Poskusite si določiti določene časovne okvirje za preverjanje e-pošte ali družabnih omrežij ter se osredotočite na resnične medčloveške odnose.