Poletje je čas sprostitve, zabave in uživanja. In kaj je boljšega kot preživeti topel poletni večer ob gledanju dobrega filma? Filmska industrija nam vsako leto ponuja številne filmske poslastice, zato smo za vas pripravili seznam top 10 filmov, ki si jih morate obvezno ogledati med poletjem.  

“The Summer of ’69” Ta nostalgična drama se odvija v poletju leta 1969 in prikazuje življenje skupine prijateljev, ki doživljajo ljubezen, glasbo in družbene spremembe. Film vam bo pričaral pristno poletno vzdušje in nepozabno glasbeno kuliso tistega časa. 

“Ocean’s 8” Vznemirljiva kriminalna komedija, ki sledi skupini žensk, ki načrtujejo največjo krajo v zgodovini New Yorka. Sijajna zasedba igralk, vključno s Sandro Bullock, Cate Blanchett in Anne Hathaway, bo poskrbela za nepozaben filmski večer. 

“Mamma Mia! Here We Go Again” Če uživate v glasbi in muzikalih, potem je ta film prava izbira za vas. Nadaljevanje uspešnice “Mamma Mia!” vas bo popeljalo nazaj na grški otok, poln glasbe Abbe in romantičnih zapletov. 

“Crazy Rich Asians” Romantična komedija, ki je postala prava uspešnica, opisuje zgodbo mlade ženske, ki spozna bogatega in prestižnega fanta. Film ponuja edinstveno vpogled v azijsko kulturo, hkrati pa vas bo nasmejal in ganil. 

“Barbie” Barbie je zagotovo najbolj smešen film tega poletja! Sodelovanje režiserke Grete Gerwig z glavnima igralcema – Margot Robbie v vlogi Barbie in Ryanom Goslingom v vlogi Kena – se je izkazalo za zmagovito kombinacijo. 

“Mission: Impossible – Fallout” Tom Cruise se vrača kot vohun Ethan Hunt v še enem neverjetno akcijskem filmu. Z izjemnimi kaskaderskimi prizori, napetostjo in nepričakovanimi obrati bo ta film navdušil vse ljubitelje akcijskih filmov. 

“Ant-Man and the Wasp” Superjunak Marvelovega vesolja se vrača v nadaljevanju, ki prinaša zabavno in akcijsko dogodivščino. Skupaj z očarljivimi liki in odlično akcijo bo ta film popestril vaše poletje. 

“The Secret Life of Walter Mitty” je navdihujoča pustolovska komedija, ki bo v vas prebudila željo po odkrivanju sveta. Sledimo življenju sanjava Walterja Mittya, ki se odpravi na nepozabno popotovanje, polno nepričakovanih dogodivščin in osebnega odkrivanja. Film nas spodbuja k pogumu, sledenju sanjam in preseganju meja. 

“500 Days of Summer” Ta nenavadna in sveža romantična komedija vam bo prikazala ljubezensko zgodbo, polno vzponov in padcev. Film spremlja nekonvencionalen par, ki skuša ujeti pravo esenco ljubezni in sreče. 
 
“Indiana Jones and the Dial of Destiny” Od priznanega scenarista in režiserja Jamesa Mangolda prihaja zadnje poglavje sage o enem največjih filmskih junakov. Film Indiana Jones in artefakt usode še zadnjič spremlja nominiranca za oskarja, Harrisona Forda, v svoji legendarni vlogi arheologa z bičem in obeta razburljivo pustolovščino.