V času študija se lahko udeležuješ številnih obštudijskih dejavnosti. Zelo veliko jih ponuja naša Univerza v Mariboru, seveda pa lahko najdeš še veliko drugih. 

V katerih obštudijskih dejavnosti pa lahko sodeluješ tekom študija? Zate smo pripravili seznam nekaterih, ki jih ponuja UM in nekatere druge organizacije. 

  1. Študentski sveti fakultet članic Univerze v Mariboru: Vsako leto v začetku leta lahko kandidiraš za člana študentskega sveta fakultete članice, ki jo obiskuješ. S sodelovanje v ŠS lahko veliko pripomoreš k izboljšanju kakovosti študija na tvoji fakulteti. 
  1. Študentski svet Univerze v Mariboru: Vsaki dve leti poteka razpis za člana in namestnika člana fakultet članic v Študentskem svetu Univerze v Mariboru, ki ga sestavljajo prorektor študent, sekretar študentskega sveta in po dva predstavnika vsake fakultete.  
  1. Tutorstvo: Večina fakultet Univerze v Mariboru ima urejen tutorski sistem. Prijaviš se lahko pri koordinatorjih tutorjih in tako pomagaš mlajšim generacijam študentov, da lažje opravijo študijske obveznosti in jih pomagaš z nasveti. 
  1. V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja med letom poteka veliko športnih aktivnosti, ki se jim lahko pridružiš. Igraš lahko nogomet, odbojko, košarko, ali pa obiščeš fitnes in podobno. 
  1. Nekatere fakultete članice UM imajo svoj pevski zbor, ki se mu lahko pridružiš, prav tako pa se lahko preizkusiš v igranju v študentskem orkestru, ki vabi k sodelovanju. 
  1. V okviru Univerze v Mariboru pa delujejo tudi raznovrstna društva, ki iščejo nove člane. Med njimi so IAESTE (društvo za izmenjavo praks študentov tehniških usmeritev), BEST (Board of European Students of Technology), ELSA (evropsko združenje študentov prava) …