Študentski svet UM v sklopu svojega delovanja pripravlja in organizira različne projekte. Letos smo se odločili, da bomo v sodelovanju s Kariernim centrom UM po uspešnem lanskoletnem projektu, organizirali projekt Akademija karierne vizije 2023, v sklopu katerega bomo izvedli dogodek v treh sklopih.

Akademija karierne vizije nastaja pod okriljem Študentskega sveta Univerze v Mariboru, študentom ustvarja okolje, kjer so njegove karierne možnosti več kot samo dobro napisan življenjepis. Svet zaposlovanja je potrebno obravnavati iz perspektive, na katero organizatorji običajno pozabijo. Skozi serijo predavanj, okroglih miz in delavnic, bomo na inovativen način in z atraktivnimi gosti prikazali, da je v svetu zaposlovanja mogoče uspeti tudi z nenavadnimi idejami in visokimi cilji.

V sredo, 6. 12. 2023 se nam bodo v dvorani Borisa Podrecce (1. nadstropje) na Univerzi v Mariboru, Slomškov trg 15 pridružili različni gostje.

V prvem delu bomo govorili o umetni inteligenci in njenem vplivu na trg dela (16.00 – 16.30), nato bomo prisluhnili Janji Deutschmann, strokovni sodelavki na ZRSZ in vodji
projekta PreseNEETi se na ZRSZ o stanju na trgu dela. Dogodek pa bomo sklenili z okroglo mizo, na kateri bodo sodelovali:

  • Jakob Sadar (Lastnik podjetja OPS Technologies in prejemnik Listine za prispevek k inovacijski dejavnosti študentov UM)
  • Bine Volčič (Posestvo Monstera)
  • Bojana Kovačič Zemljič (Lastnica in umetnica Galerija E2RD)
  • red. prof. dr. Jožica Knez Reidl (Nekdanja profesorica na Ekonomsko-poslovni fakulteti).

Kako bo dogodek potekal? Na okrogli mizi bomo najprej predstavili zgodbe različnih podjetnikov, katerim služba ni le obveza, ampak jo opravljajo s srcem. Nato bodo gostje okrogle mize s študenti delili svoje poglede na kariero in trg dela, na koncu bomo našli tudi čas za vprašanja študentov. Okrogla miza bo predvidoma trajala eno uro in pol (90 min) in po njej sledi pogostitev.

Prijavite se na dogodek na: https://dogodki.um.si/Strani/usposabljanje2.aspx?dogodekID=1800&terminID=1826.

Zabeležite si datum in se nam pridružite na dogodku.