Univerza v Mariboru je zablestela na prav posebnem športnem dogodku, ki ga je organiziral Študentski svet Univerze v Mariboru. Meduniverzitetno športno tekmovanje je bil prava priložnost za študente različnih univerz po Sloveniji, da združijo moči in se pomerijo v različnih športnih disciplinah. Tekmovanje je potekalo včeraj, 30. 11. 2023 v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Študentski svet Univerze v Mariboru je to tekmovanje organiziral prvič, vendar si želijo, da postane stalnica v študentskem koledarju. Dogodek namreč ni bil le priložnost za tekmovanje, temveč tudi za druženje, mreženje in krepitev prijateljstev med študenti različnih univerz.

Tekmovanje je vključevalo več športnih disciplin, in sicer nogomet, košarka ter odbojka za moške in ženske. Ekipe iz različnih univerz so se pomerile v napetih tekmah, polnih športnega vzdušja in strasti. Svojo moč so merile naslednje univerze: Univerza v Novi Gorici, Univerza v Novem mestu, Univerza na Primorskem ter domača Univerza v Mariboru.

Rezultati posameznih disciplin:

  • Košarka: Univerza v Novi Gorici proti Univerza v Mariboru – 25 : 64
  • Odbojka moški: Univerza v Mariboru proti Univerza v Novem mestu – 2 : 0
  • Odbojka moški: Univerza na Primorskem proti Univerza v Mariboru – 0 : 2
  • Odbojka moški: Univerza v Novem mestu proti Univerza na Primorskem – 2 : 1
  • Odbojka ženske: Univerza v Novi Gorici proti Univerza v Mariboru – 0 : 2
  • Odbojka ženske: Univerza v Mariboru proti Univerza na Primorskem – 2 : 0
  • Odbojka ženske: Univerza na Primorskem proti Univerza v Novi Gorici – 2 : 0
  • Nogomet: Univerza v Novi Gorici proti Univerza v Mariboru – 0 : 2
  • Nogomet: Univerza na Primorskem proti Univerza v Novi Gorici – 12 : 0
  • Nogomet: Univerza v Mariboru proti Univerza na Primorskem – 6 : 4

Pričakovano je bilo veliko navdušenje med študenti, ki so s strastjo in športnim duhom podpirali svoje univerze. Dan se je zaključil s slovesno razglasitvijo najboljših ekip ter podelitvijo pokalov. Najboljša ekipa v košarkaški disciplini je bila ekipa Univerze v Mariboru. Drugo mesto je zasedla Univerza v Novi Gorici. Pri moški odbojki so z odlično igro prvo mesto dosegli študentje Univerze v Mariboru, drugo mesto so z zmago nad Univerzo na Primorskem potrdili študentje Univerze v Novem mestu, Univerza na Primorskem pa je tekmovanje zaključila na tretjem. V disciplini ženske odbojke je bila prva Univerza v Mariboru, druga je bila Univerza na Primorskem, sledila pa je Univerza v Novi Gorici. Po razburljivih tekmah smo dobili tudi zmagovalca nogometne discipline, kjer so slavili študentje Univerze v Mariboru, drugo mesto so zasedli študentje Univerze na Primorskem, tretje pa Univerza v Novi Gorici.

Nepozaben dan poln športne strasti se je zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim ekipam. Nagrade sta podelila rektor Univerze v Mariboru profesor doktor Zdravko Kačič in prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru Nomi Hrast.

Študentski svet Univerze v Mariboru se zahvaljuje vsem sodelujočim ekipam in navijačem ter izraža upanje, da bo Meduniverzitetno športno tekmovanje postalo tradicionalni dogodek, ki bo povezoval študente skozi šport in druženje.