December je zagotovo najlepši in najbolj čaroben mesec v letu. Zunaj plešejo nežne bele snežinke, mi pa se stisnemo na toplo, se sladkamo s piškoti in ogrejemo z vročim kakavom ali čokolado. Okrasimo božično drevo, prižgemo lučke in z veseljem odštevamo dneve do božiča in odpiranja božičnih daril. Žal pa se zavedamo, da pri vseh v decembru ni tako, zato se tudi letos v decembru odvija naša dobrodelna akcija zbiranje sladkarij in igrač za otroke iz socialno ogroženih družin, ki se počasi bliža h koncu.

Študentski svet Univerze v Mariboru in Društvo prijateljev mladine Maribor vas tako s ponosom vabimo na dobrodelni koncert ob zaključku akcije Za Igriv otroški nasmeh. Dogodek bo potekal v torek, 19. decembra 2023, ob 17. uri na Rektoratu Univerze v Mariboru (Slomškov trg 15, 2000 Maribor).

Na koncertu bodo nastopili talentirani umetniki, med njimi Leopold I. (Michael Leopold, nekdanji študent Filozofske fakultete UM), Lana Potočnik (pevka, študentka Filozofske fakultete UM) in Lara Krneža (pevka, študentka Pravne fakultete UM). Njihov prispevek bo dogodku dodal poseben čar in glasbeno noto.

Društvo prijateljev mladine Maribor bo prejelo sladkarije in igrače, zbrane med dobrodelno akcijo, ki poteka od 1. do 18. decembra 2023. Študentje in zaposleni Univerze v Mariboru sodelujejo pri zbiranju igrač in sladkarij za otroke iz socialno šibkejših družin. Zbirna mesta so na fakultetah Univerze v Mariboru, Univerzitetni knjižnici Maribor, Mariborski knjižnici ter v študentskih domovih.

Vsi ste toplo vabljeni, da se pridružite dogodku in prispevate k še bolj čarobnim praznikom za otroke v stiski. Vsaka donacija bo pomagala ustvariti nasmeh na otroškem obrazu in omogočila praznične dni polne veselja, radosti ter čarovnije.

Vstop na koncert je prost, vendar je zaželeno, da vsak obiskovalec prinese še kakšno igračo ali sladkarijo. S tem boste postali del čudovite geste in prispevali k toplejšemu božiču za otroke, ki potrebujejo našo podporo.