Prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru je 13. 12. 2023 izdala Sklep o razpisu nadomestnih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru, zaradi prostih mest člana/namestnika člana Študentskega sveta Univerze v Mariboru, in sicer iz članic:

  • Fakultete za organizacijske vede UM, za člana in namestnika člana;
  • Fakultete za strojništvo UM, za člana in namestnika člana;
  • Fakultete za naravoslovje in matematiko UM, za člana;
  • Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM, za namestnika člana;
  • Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede UM, za namestnika člana;
  • Študentskih domov Univerze v Mariboru, za člana.

Kandidacijski postopek za člane ter namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru, se je pričel z dnem objave sklepa in se zaključil 29. 1. 2024. 

Volitve za člane ter namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru so bodo izvedle v času od 12. 2. 2024 do 16. 2. 2024 do 12. ure, na sejah študentskih svetov članic Univerze v Mariboru.

Za člana oz. namestnika člana Študentskega sveta UM lahko kandidira vsak študent, ki ima status študenta Univerze v Mariboru in je vpisan na članici, ki je navedena v 1. točki tega Sklepa. S strani Študentskih domov UM lahko kandidira vsak študent, ki ima status študenta na Univerzi v Mariboru in je hkrati stanovalec v Študentskih domovih UM (prvi odstavek 31. člena Pravilnika).

Volilna komisija univerze za volitve študentov se je sestala po izteku roka za kandidiranje in preverila, ali posamezna kandidatura izpolnjuje pogoje v skladu z določili Pravilnika in Sklepa o razpisu nadomestnih volitev.

Na podlagi 3. 4. točke Sklepa o razpisu nadomestnih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru, z dne 15. 1. 2024 (v nadaljevanju: Sklep o razpisu nadomestnih volitev) je Volilna komisija univerze za volitve študentov, na svoji seji dne 29. 1. 2024 pregledala prispele kandidature in sprejela Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur za člane in namestnike članov Študentskega sveta UM.

Priloga:

Sklep_o_razpisu_nadomestnih_volitev_ŠS_UM_15-1-2024

Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur nadomestne volitve ŠSUM_29. 1. 2024